Našice – Humanitarna prodajna akcija 6.d razreda za „Škole za Afriku“ i osobe u potrebi

sport10 10 1a

Proteklog vikenda učenici 6.d razreda i razrednica Đurđica Mašić iz OŠ kralja Tomislava Našice organizirali su humanitarnu prodajnu akciju i prikupljanje dobrovoljnih priloga za djecu s posebnim potrebama, za UNICEf-ov   projekt „Škole za Afriku“, sakupljali plastične čepove za kupnju skupih lijekova i proveli sportske aktivnosti u središtu grada Našica povodom manifestacije Dana kruha i Dana zahvalnosti za plodove zemlje.

 

 

Tim su povodom u središtu grada Našica ispred robne kuće organizirali sakupljanje  dobrovoljnih priloga i proveli humanitarnu prodajnu akciju gdje su prodavali domaće kolače, kruh, pekarske proizvode: pecivo, kolače, oslikane staklene bočice, igračke i druge proizvode. Građanima Našica dijelili su eko jabuke.

 

Jedan dio prikupljenih sredstava ići će u humanitarne svrhe za kupnju strunjača, didaktičkih pomagala za  učenike odgojne  obrazovne skupine naše škole koji će im omogućiti  lakše i ugodnije školovanje,  razvijati motoriku, koncentraciju i koja će im pomoći da dobiju kvalitetniji odgoj i obrazovanje.

 

{gallery width=200 height=133}Slike_tekstovi/2013/10mjesec/10/v2{/gallery}

Drugi dio novčanih sredstva ići će za UNICEF-ovom projekt „Škole za Afriku“. Naša škola sudjeluje već petu godinu zaredom u ovom projektu, naš cilj je  pomoći  i omogućiti siromašnoj djeci Afrike besplatno školovanje, izgraditi škole, sanitarne čvorove, spremnike za vodu, klupe, stolce, ploče, knjige, školski pribor…Iz cijele Hrvatske u ovom projektu sudjelovat će preko 190 osnovnih i srednjih škola.

Na prijedlog učenice 6.d razred Dore Hanižjar  organizirali smo prikupljanje plastičnih čepova za  pomoć Udruzi oboljelih od  leukemije i limfoma Hrvatske iz Čakoveca za kupnju skupih lijekova za osobe u potrebi .  Građani Našica i okolice donosili su  plastične čepove i  skupili smo oko 18 kg. Kristijan Brus iz Našičke Breznice skupio je najviše i to 11.20 kg.

Učenici su održali projekt  „ Sportom protiv nasilja“ i „ Sportom do zdravlja“ pod nazivom  „Vježbajmo  zajedno 15 min na dan“ . Na trgu su imali  sportske aktivnosti. Igrali su odbojku, badminton  i  natjecali se  u vrtnji koluta oko struka i preskakanje vijače.

Pobjednica u vrtnji obruča oko struka je Ivana Keglević, 6.d, drugo mjesto  osvojila je  Ana Flegar, 6.d , a treće mjesto Valentina Flegar, 8.c. U preskakanju vijače pobijedila je Katarina Kubala, 8.c , drugo mjesto Emanuela Tudja, 6.d , a treće mjesto osvojila je Mia Stojaković, 6.d. 

sport10 10 2a

U humanitranim  prodajnim i sportskim  aktivnostima sudjelovali su učenici 6.d razreda: Josipa Smrček, Dora Hanižjar, Emanuela Tudja, Mia Stojaković, Kruljac Katarina, Ana Flegar, Melissa Pohlmann, Ivana Keglević, Zahirović Roberta, Matej Mandić, i učenice Laura Zahirović, 2.V, Valentina Flegar, 8.c, Katarina Kubala, 8.c i Valentina Šubarić, 7.c razred.

 Zahvaljujemo se bakama, mamama  i tatama koji su pravili kolače, domaći kruh, sponzorima koji su nam donirali kolače, pecivo:  Pekarni „ URBARIJA“ Kolji  Koljđeraju, Pekari „ČOČAJ“ Ramu Čočaju, Gradu Našicama koji su nam osigurali štandove, nagrade za sportsko natjecanje Velimiru Trošelju i obitelji Mašić, Zoranu i Mislavu Mašiću za prijevoz stvari.
Od srca hvala svim građanima Našica koji su sudjelovali u ovoj humanitarnoj akciji, pomogli kupnju strunjača i didaktičkih pomagala za djecu s posebnim potrebama naše škole i osigurali besplatno školovanje siromašnoj djeci Afrike. Zahvaljujemo se svim građanima Našica i okolice koji su donijeli plastične čepove i taj način nekome spasili život.

Pročitajte još