Našice – Druženje ˝Gastronaut˝

gastro9 11 1aSljedeće druženje članova kluba štovatelja hrane i pića ˝Gastronaut˝, održati će se u razdoblju od 12. do 14. studenoga u Našicama i Baranji. 

 

Druženje gastronauta započinje degustacijom vina i razgledavanjem vinarije u Orahovici. Nakon toga dolaze u Našice, gdje ih domaćini hotela ˝Park˝ dočekuju s pićem dobrodošlice. Tijekom svog boravka u Našicama, gastronauti će imati prilike upoznati se s ljepotama Našičkog kraja. Uz pratnju vodiča, prošetati će gradom, posjetiti Zavičajni muzej u sklopu dvorca Pejačević, te paviljon gdje je poznata hrvatska kompozitorica Dora Pejačević skladala svoje kompozicije- Dorin paviljon.

U čast hrvatskoj plemićkoj obitelji koja je imala značajnu ulogu u povijesti grada Našica, vrsni kuhari hotela ˝Park˝ pripremiti će meni grofova Pejačević. U restoranu ˝Dvorci Slavonije˝, uz priču o povijesti obitelji Pejačević, gastronauti će imati priliku kušati i uživati u grofovskoj večeri. Naime, spomenuti meni sastavljen je iz obiteljske kuharice obitelji Pejačević te se sastoji od sedam sljedova; mesne paštete, hladetine od svinjskog jezika i povrća, pite od krumpira s povrćem i suhim mesom, savijutka od soma sa sarmicama od kelja, pečenja od divlje svinje, saher torte i medenjaka. Sljedove navedenog menija, pratiti će vina PP Orahovice.

Sljedećeg dana, nakon doručka u hotelu ˝Park˝, gastronauti polaze u Kopački rit gdje će zajedničko druženje započeti vožnjom brodom po parku prirode. Za odličan ručak pobrinuti će se restoran Kormoran gdje će se demonstrirati priprema šarana na rašljama i čobanca, te prezentirati i degustirati Beljska vina. Gastronauti će imati priliku posjetiti Dvorac Tikveš, Ulicu zaboravljenog vremena i vinariju Kusić. U restoranu ˝Josić˝, druženje se nastavlja uz temu večere ˝Patka i Josićeva vina˝.

Pročitajte još