Našice – Bolnica za medvjediće održana u Našicama

Našice - Bolnica za medvjediće održana u Našicama

Dugi niz godina Europska medicinska studentska asocijacija (EMSA) i Studentska sekcija Hrvatskog liječničkog zbora (SSHLZ) organiziraju “Bolnicu  za medvjediće”. Ovaj projekt je nastao  je  u Švedskoj s ciljem smanjivanja straha djece od odlaska liječniku. Radi se o modelu bolnice u kojoj je studentima medicine povjerena odgovorna uloga liječnika, a djeci, starosti od 3 do 12 godina, uloga roditelja njihovih bolesnih medvjedića.

 

Bolnica se održala po peti put u našem gradu uz odličnu suradnju studenata i DND-a Našice. Studenti koji sudjeluju u ovom projektu obavezno prije toga moraju proći edukaciju o tome kako se pristupa i ophodi s djecom. U tome im pomaže psiholog Klinike za pedijatriju KBC Osijek te dječiji psihijatar. Treba naglasiti da je ovakva aktivnost izuzetno iskustvo i za samog studenta, jer studenti medicine tijekom prvih godina studija imaju jako malo prakse i kontakta s pacijentima.

{gallery width=200 height=133}Slike_tekstovi/2013/5mjesec/24/v1{/gallery}

Cijeli projekt organizirale su članice Društva Naša djeca Našice, a brojni  mališani pohitali su sa svojim bolesnim plišancima liječniku. Sudjelovala su djeca iz Dječjeg vrtića Zvončić, OŠ kralja Tomislava i OŠ Dore Pejačević. Kroz malu bolnicu prošlo je oko 300 djece uz pratnju odgojitejica,učiteljica i roditelja.

Našice - Bolnica za medvjediće održana u Našicama

Ovaj veliki projet ne bi uspio da nemamo veliku podršku vrtića i osnovnih škola, te im se ovim putem i zahvaljujem na velikom odazivu. Osječko-baranjskoj županiji, Gradu Našicama, Općoj županijskoj bolnici Našice i INFO Našice veliko hvala što su podržali ovaj veliki projekt  i pomogli nam  da što kvalitetnije realiziramo i osmislimo malu bolnicu – rekla nam je  predsjednica Društva Naša djeca Našice prof. Darija Vlajnić.

Pročitajte još