Našice – 3.HNL Istok, 14. kolo – Našk – Mladost 2:1 (1:1)

nogomet1a

U zadnjem nastupu na svom travnjaku nogometaši Naška pobijedili su Mladost, koja se do  ovog susreta nalazila na drugom mjestu, odmah do vodećeg BSK-a. Našičani su do tog  uspjeha došli velikim zalaganjem i pogocima jednog od najboljih strijelaca lige Marija Mijatovića. Isti je na otvaranju (11′) utakmice mogao Našk dovesti u vodstvo, lopta upućena desnom nogom odbila se od stative. Na drugoj strani uzvratio je Nikolić koji se spetljao i opasnost je otklonjena. Polovicom prvog dijela slobodnjak za Barišića. Prekrasan šut u desni gornji kut ali je vratar Pintarić na mjestu. Pet minuta prije kraja Našičani gube loptu na sredini svog dijela terena. Ubačena dolazi na lijevu stranu do samog Nikolića koji oštro pogađa stativu, od koje se odbija u mrežu. Dvije minuta kasnije kapetan Šundalić prelazi jednog pa drugog (A.Andričević) igrača Mladosti, koji ga na liniji šesnaest metara zaustavlja nedozvoljenim startom. Opomena za Andričevića i „slobodnjak“ za Mijatovića. Oštro upućena lopta ispod živog zida ulazi u mrežu, za istek prvog poluvremena bolje nije moglo.      

nogomet2a

Petnaest minuta drugog poluvremena potpuna dominacija Mladosti. Iskusni Božić se u tri minute mogao proslaviti. Imao je dvije idealne prigode. Jednom je promašio a drugi puta je Petrović obranio. Tada je i Našk zaprijetio, Nekić je glavom tukao u Pintarića. U šezdeset šestoj minuti lopta dolazi do Mijatovića koji je sam izašao na vratara Mladosti. Prvi puta ne uspijeva progurati loptu, drugi puta da – sada Našk vodi. Od toga trenutka nastaje grčevita borba, Mladost da poravna a Naška da sačuva stečeno vodstvo. Trener Vuica uvodi svježe snage mlade Slivečkog, Flegara i Kunšteka. Iz igre izlazi i iskusni Horvatek koji je nakon dužeg oporavka dobro zaigrao. Četiri minute prije kraja Mladost je umalo poravnala preko svog najopasnijeg igrača. Loptu upućenu od Nikolića našički vratar krajnjim naporom loptu izbija u korner. U zadnjim trenucima ove, zanimljive utakmice, Našk dobro kontrolira loptu i dolazi do teške, ali zaslužene pobjede.

Našice – Gradski stadion. Gledatelja 150. Glavni sudac Ivan Boras(Belišće). Pomoćni suci Davor Vukelić, Alen Sabljak(Vukovar). Četvrti sudac Dino Knez(Oisjek). Delegat Darko Grepo(Osijek). Strijelci: 0:1 – Nikolić(40), 1:1 – Mijatović(42), 2:1 – Mijatović(66). Opomenuti igrači A.Andričević, Božić(Mladost).

Našk: Petrović, Tomaš(od 64. Flegar), Barišić, Bibić(od 71. Slivečko), Šundalić, Knežević, Kubaček, Horvatek(od 84. Kunštek), Mijatović, Nekić, Hečimović. Trener Milan Vuica.

Mladost: Pintarić, Sarvan, Novoselac, Tadić, A.Andričević, Šimunović, Aganspahić, Kiš, Nikolić, M.Andričević(od 46. Ivanković), Božić. Trener Milan Janković.

Igrač utakmice: Mario Mijatović (Našk).

{igallery id=9108|cid=29|pid=1|type=random|children=0|addlinks=0|tags=|limit=0}

Pročitajte još

This will close in 8 seconds