Na području Našica provaljivao u frizerske salone, udruge, trgovine…

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Našice utvrđena je osnovana sumnja da je 24-godišnjak počinio kazneno djelo „Teška Krađa“. U vremenskom periodu od travnja do srpnja 24-godišnjak je u više navrata provalio u frizerske salone, udruge, trgovinu, autobuse i radne strojeve iz kojih je ukrao gorivo, računalo, različita alkoholna pića, plinske boce i novac čime je nastala ukupna materijalna šteta oko 7.000,00 kuna. Počinitelj je predan pritvorskom nadzorniku.

Otkriven kradljivac električnog romobila

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Beli Manastir utvrđena je osnovana sumnja da je 41-godišnjak počinio kazneno djelo „Krađa“. U utorak, 6. rujna u Bilju, 41-godišnjak je ukrao električni romobil iz dvorišta obiteljske kuće čime je 62-godišnjaku pričinio štetu od oko 2.800,00 kuna. Policija podnosi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Otkriven provalnik

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Beli Manastir utvrđena je osnovana sumnja da je 29-godišnjak počinio kazneno djelo „Krađa“. Krajem mjeseca kolovoza i početkom rujna 29-godišnjak je provalio u kuću i njene pomoćne prostorije iz kojih je ukrao stolice i printer čime je 72-godišnjakinji pričinjena šteta od oko 3.000,00 kuna. Policija podnosi posebno izvješće.

U požaru izgorio kukuruz

Jučer, oko 12,30 sati, u polju kod Jagodnjaka, 77-godišnjak je palio suhu travu, a vatra se proširila na polja kukuruza. U požaru je izgorjelo više od pola katastarskog jutra kukuruza. Vatrogasci Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Belog Manastira i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Jagodnjak ugasili su požar. Vlasnicima 23-godišnjaku i 70-godišnjaku nastala je materijalna šteta oko 7.000,00 kuna. Protiv 77-godišnjaka slijedi Prekršajni nalog.

Policija upozorava građane da prilikom spaljivanja biljnog otpada na otvorenim prostorima, prvenstveno šumama i poljoprivrednim površinama posebnu pozornost obrate pri rukovanju vatrom ili lakozapaljivim predmetima koji bi mogli izazvati požare.

Također apeliraju na građane da posebnu pozornost obrate na moguću pojavu izbijanja otvorene vatre u njihovoj okolini te na osobe koje bi se s tim mogle dovesti u vezu, kao i da saznanja o tome odmah dojave policiji na broj 192 ili Službi za hitne slučajeve na broj 112.

Osim toga, ovakvim nepromišljenim radnjama građani mogu počiniti i kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, za koje se može izreći kazna zatvora do tri godine ako je djelo počinjeno iz nehaja, a ako je počinjeno s namjerom propisana je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina, ovisno o posljedicama.

Savjesnim ponašanjem i brigom za okolinu smanjuje se mogućnost izbijanja većih požara koji mogu imati i tragične posljedice.

U šumi pronašli protuoklopne mine

Jučer, 7. rujna oko 11,20 sati, u Tvrđavici na području „Darđanskih šuma“, djelatnici „Šumarije“ pronašli su dvije protuoklopne mine „TMA 4“. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu mine je izuzeo na siguran način.

Tijekom protekla 24 sata evidentirane su četiri prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće od kojih je u dvije prometne nesreće jedna osoba lako i jedna osoba teško tjelesno ozlijeđena, a dvije su za posljedicu imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodile su se tri prometne nesreće, a u Đakovu jedna prometna nesreća. Sudionici prometnih nesreća nisu bili pod utjecajem alkohola.

Vozio bicikl s 1,84 promila

Jučer, 7. rujna na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentiran je jedan vozač osobnog automobila i dva vozača bicikla koji su bili pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola u krvi evidentirana je u 22,45 sati u Belom Manastiru, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 61-godišnji biciklist iz Belog Manastira. Biciklistu je evidentirana koncentracija od 1,84 promila alkohola u krvi.

U 23,15 sati u Semeljcima, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 31-godišnjakinja iz Zagreba. Vozačici je evidentirana koncentracija od 1,62 g/kg promila alkohola u krvi. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 prekršajnih bodova.

Pročitajte još