Mladi Hrvatskog Crvenog križa na seminaru u Bordeauxu

Na seminaru GENies u Bordeauxu sudjeluju predstavnici mladih nacionalnih društava Crvenog križa te predstavnici mladih uključeni u druge organizacije civilnog društva iz 18 zemalja diljem Europe. U tjedan dana boravka u Francuskoj, od 11. do 17. travnja 2022. godine, četvero mladih volontera Hrvatskog Crvenog križa sudjelovat će u nizu aktivnosti kroz koje će učiti, dijeliti vještine, znanja i iskustva iz odabranih tematskih područja (klimatske promjene, globalizacija, pristup informacijama) kako bi timskim radom došli do zajedničkih ciljeva.

Mladi Hrvatskog Crvenog križa imat će priliku i predstaviti projekt Crveni križ u zelenom okviru

Po povratku sa seminara, mladi Hrvatskog Crvenog križa upoznat će i predstaviti ostalim zainteresiranim mladim volonterima stečena znanja i iskustva, kako bi ojačanim kapacitetima i novim idejama razvijali aktivnosti na temu klimatskih promjena.

Mladi Hrvatskog Crvenog križa imat će priliku i predstaviti projekt Crveni križ u zelenom okviru u sklopu kojega je pripremljen i priručnik Zeleni okvir za zeleniju svakodnevicu s preporukama i savjetima za ublažavanje negativnih posljedica klimatskih promjena u kućanstvima i uredima. Kako bi primjer dobre prakse HCK-a mogla koristiti i druga društva Crvenog križa i organizacije, priručnik je preveden na engleski jezik. The Green frame for a greener everyday life možete naći na poveznici: https://www.hck.hr/UserDocsImages/publikacije/CROATIAN%20RED%20CROSS%20-%20THE%20GREEN%20FRAME.pdf

Izvor: HCK

Pročitajte još