Mladi GDCK Našice sudjelovali na radionici “Nisam na prodaju, nisam rob(a)”

Jučer se obilježavao Europski dan suzbijanja trgovanja ljudima kojemu je cilj podizanje svijesti o problemu trgovanja ljudima. Trgovanje ljudima stvaran je problem i tužna činjenica je da i danas, u 21. stoljeću, ljudski život ima cijenu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEOsam predstavnika mladih Gradskog društva Crvenog križa Našice sudjelovalo je, u subotu 16. listopada, na radionici “Nisam na prodaju, nisam rob(a)” koju je organiziralo Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo povodom obilježavanja Europskog dana suzbijanja trgovanja ljudima.

Edukacija o ovoj temi je od iznimne važnosti jer žrtvom trgovanja ljudima može postati bilo koja osoba

Radionica je provedena po punktovima, te su na svakom punktu mogli saznati određene informacije vezane uz temu trgovanja ljudima. Mladi su tako naučili što je to trgovanje ljudima, koje su faze trgovanja ljudima, gdje sve mogu završiti žrtve trgovanja ljudima (prisilni rad, seksualna eksploatacija, prosjačenje, trgovanje organima,…). Saznali su statističke podatke o dobi, spolu i cijeni žrtava trgovanja ljudima, kao i o cijeni ljudskih organa na crnom tržištu te tko su najčešće žrtve.

Odgledali su i video u kojem spašena žrtva trgovanja ljudima opisuje što je sve proživjela tijekom godina ropstva i seksualne eksploatacije. Mladi Gradskog društva Crvenog križa Valpovo priredili su i kratki skeč kojim su prikazali jedan od scenarija postajanja žrtve trgovanja ljudima i ulaska u lanac istog. Nakon radionice mladi su vrijeme proveli družeći se i razmjenjujući iskustva s volonterima iz drugih društava Crvenog križa.

Edukacija o ovoj temi je od iznimne važnosti jer žrtvom trgovanja ljudima može postati bilo koja osoba neovisno o dobi ili spolu. Ako se o toj temi ne govori ne znači da problem ne postoji, te isto tako ako se ne događa nama, ne znači da se ne događa nekome drugome.

Educiraj se i smanji rizik od ulaska u lanac trgovanja ljudima!

Pročitajte još

Učitavanje...