Mali humanitarci 6. d predali plastične čepove Policijskoj postaji Našice

U utorak, 18. siječnja 2022.  u ime Malih humanitarca 6. d razreda i razrednice Đurđice Mašić iz OŠ kralja Tomislava Našice, Adam Ivanušec pozdravio je i predao policijskom službeniku za prevenciju Jerku Bešliću i kontakt policajcu Josipu Salaju iz Policijske postaje Našice 75 kg plastičnih čepova za Udrugu oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske Čakovec, koje su skupili od početka školske godine.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEU ime Policijske postaje Našice Male humanitarce pozdravio je policajac službenik za prevenciju Jerko Bešlić, zahvalio što sudjeluju u humanitarnoj akciji prikupljena plastičnih čepove za kupnju skupih lijekova te izrazio da se raduje daljnjoj suradnji.

Cilj ove akcije je pridonijeti poboljšanju života oboljelima od leukemije i limfoma kupnjom skupih lijekova i medicinskih pomagala

Mali humanitarci od 2013. godine sudjeluju u ovoj humanitarnoj akciji te su u tom su razdoblju Udruzi donirali 3100 kg plastičnih čepova. Udruga OLL Hrvatska iz Čakovca od 2013. godine organizira akciju pod nazivom  „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“, a cilj je pridonijeti poboljšanju života oboljelima od leukemije i limfoma kupnjom skupih lijekova i medicinskih pomagala.

U ovaj projekt priključuje se sve veći broj vrtića, osnovnih i srednjih škola, fakulteta, učeničkih domova, trgovačkih lanaca, građana i kompanija u cijeloj Hrvatskoj. Tijekom jedanaest godina prikupljeno je 247 000 kg plastičnih čepova. Vrijednost jednog kilograma čepova je 1.50 kn. Osim humanoga djela, prikupljanjem plastičnih čepova činimo dobro našem okolišu.

Osim Malih humanitaraca, u akciji prikupljanja sudjelovali su učenici, djelatnici škole, roditelji, Udruga dijabetičara Našice i drugi sugrađani. Humanitarci zahvaljuju svima koji su sudjelovali u ovoj humanitarnoj akciji i pritom pomogli u kupnji skupih lijekova. Zahvaljuju i policijskom službeniku za prevenciju Jerku Bešliću, kontakt policajcu Josipu Salaju i Zoranu Mašiću za prijevoz plastičnih čepova.

Stric pivo

Pročitajte još