Mali Budimčani nominirani za novo međunarodno natjecanje

Učenici četvrtog razreda Područne škole Budimci Antonia Marošević, Luka Marošević, Zvonimir Marošević, Paola Radojčić i Ognjen Putnik pod mentorstvom njihove učiteljice Patricije Hercog nominirani su za novo međunarodno natjecanje u organizaciji The circle of legends.

Natjecanje pod nazivom International The Importance of SDG-s in My Life (Međunarodna važnost ciljeva održivog razvoja u mom životu) ima cilj humanizirati odnose globalno koristeći tehnologiju.

Kako navodi učiteljica Patricija Hercog, zadatak za učenike bio je na bilo koji način prikazati neki od ciljeva (kreativnim uratkom, likovnim izražajem, plakatom kojeg bi izradili u nekom od web 2.0. alata) te ga ukoliko dođe do nominacije u finalnim online susretima predstaviti na engleskom jeziku i odgovoriti na nekoliko pitanja vezanih za rad.

Pristigli radovi iz 9 zemalja svijeta

Na prednominacije poslano je preko 300 radova učenika iz 9 zemalja svijeta, a četvrtaši Budimčani su ušli u izbor od 200 nominiranih. Četvrtaši su sudjelovali s likovnim uradcima (tehnika: flomaster/drvene bojice) na temu SDG- 14 : Life below water. Cijelo natjecanje održano je na engleskom jeziku.

Četvrtaši su time imali priliku steći još jedno iskustvo međunarodnog susreta (natjecanja) s vršnjacima iz cijelog svijeta, navodi učiteljica Patricija Hercog.

Pročitajte još