Krenula je i 2. Našička fešta

Jučer je na poligonu u Našicama započela druga po redu Našička fešta, koju organizira Gastronomska udruga Našice pod vodstvom predsjednika Vedrana Borjana. Ovaj događaj, održan pod pokroviteljstvom Grada Našica i Turističke zajednice, privukao je veliki broj posjetitelja, ali i članova Udruge, volontera te sponzora bez kojih ova manifestacija ne bi bila moguća.

Jučerašnji je dan obilježila bogata ponuda hrane, odnosno podjela besplatne voletine, hot dogova i lepinja, a najmlađi su imali priliku uživati u zabavi na napuhancima. Piće se prodavalo po promotivnim cijenama dok se za odličnu atmosferu pobrinuo Slavonia Band, tamburaški sastav iz Đakova s hitovima „Ej lutkice”, „Prokleto je” te „Gukni golube” koju su snimili u suradnji s Colonijom. Održano je i natjecanje u jedenju ljutih pilećih krilaca koje je izazvalo veliki interes, ali i smijeh među posjetiteljima.

Tijekom večeri gradonačelnik Krešimir Kašuba pozdravio je sve prisutne, izražavajući zadovoljstvo zbog velike posjećenosti i uspjeha prvog dana fešte, a istaknuo je i važnost ovakvih događanja za zajednicu. Vedran Borjan, predsjednik GUN-a, nije krio zadovoljstvo uspjehom prvog dana te se zahvalio Gradu Našicama, Turističkoj zajednici i svim volonterima na podršci i trudu uloženom u organizaciju ovog događaja. „Ovakva događanja jačaju zajedništvo i promoviraju našu lokalnu kulturu i gastronomiju. Izuzetno smo ponosni na veliki odaziv naših sugrađana i gostiju.” – zaključio je Borjan. Fešta se nastavlja i danas, a vrhunac subotnjeg programa bit će natjecanje u kuhanju čobanca. Očekuje se sudjelovanje oko 70 ekipa, a natjecanje počinje u 15:00 sati. A galeriju fotografija možete pronaći ovdje.

Pročitajte još