Brzi, alkoholizirani i bez vozačke dozvole u prometu

Kako dozanjemo iz PU osječko – baranjske u periodu od 12. do 14. ožujka, na području ove Policijske uprave u prometu su zaustavljena 24 vozača koji su imala nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi – 22 vozača osobnih automobila i 2 vozača bicikla. Evidentirano je još 237 prekršaja od kojih 87 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 39 prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa, 19 prekršaja nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 1 prekršaj upravljanje pod zabranom, 3 prekršaja upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 5 prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 83 ostala prekršaja.

U petak, 12. ožujka, u 9,10 sati, na državnoj cesti broj 518 (kod Brijesta), u nadzoru prometa zaustavljen je i uhićen 24-godišnji hrvatski državljanin iz Ivanovca jer je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Jučer, 14. ožujka, u 1 sat, u Kneževim Vinogradima, u nadzoru prometa zaustavljen je 30-godišnji hrvatski državljanin iz Kneževih Vinograda. Vozaču osobnog automobila evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 1,43 grama po kilogramu te je uhićen. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

U 3 sata, u Kneževim Vinogradima, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lako tjelesna ozlijeđena. Vozač osobnog automobila 23-godišnji hrvatski državljanin iz Karanca, upravljao je osobnim automobilom i zbog neprilagođene brzine kretanja vozila sletio s kolnika. Evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,89 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 22500 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U 9,50 sati, u Osijeku, u ulici Sv. L. B. Mandića, u nadzoru prometa zaustavljen je 54-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka, koji je upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije te mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 0,60 grama po kilogramu. Vozač je unazad dvije godine dva puta pravomoćno presuđen za upravljanje vozilom pod zabranom, uhićen je te mu je privremeno oduzeto vozilo s kojim je upravljao. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 25000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 9 negativnih prekršajnih bodova.

U 14,50 sati, u Kitišancima, kada je u prometu zaustavljen 37-godišnji hrvatski državljanin iz Veliškovaca. Vozaču osobnog automobila evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 1,63 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U subotu, 13. ožujka, u 20,41 sati, na državnoj cesti broj 519 (Dalj – Borovo), u prekoračenju brzine kretanja vozila evidentiran je 32-godišnji hrvatski državljanin iz Dalja. Vozač se osobnim automobilom kretao brzinom od 181 km na sat, van naselja, gdje je ograničena na 90 km na sat. Za počinjeni prekršaj izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 5 000 kuna te zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 1 mjesec i 3 negativna prekršajna boda.

Jučer, 14. ožujka, u 20,57 sati, na državnoj cesti broj 7 (Čepin – Vuka), u prekoračenju brzine kretanja vozila evidentiran je 57-godišnji hrvatski državljanin iz Đakova. Vozač se osobnim automobilom kretao brzinom od 176 km na sat, van naselja, gdje je brzina ograničena na 90 km na sat. Za počinjeni prekršaj izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 5 000 kuna te zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 1 mjesec i 3 negativna prekršajna boda.

Ukrao stol i klupe s terase

U periodu od 4. do 9. ožujka, u Aljmašu, nepoznati počinitelj je s terase vikendice ukrao drveni stol i klupe, vlasništvo 25-godišnje hrvatske državljanke. Vlasnici je počinjena materijalna šteta oko 2500 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće i nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

 

Prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće gdje je u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba lako tjelesno ozlijeđena. Preostale četiri prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodile su se dvije prometne nesreće te po jedna na području Đakova i Belog Manastira.

Pročitajte još