Knjižili krivotvorene račune

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Sektora kriminalističke policije utvrđeno je postojanje osnovne sumnje da su tri počinitelja u dobi od 62, 53, i 36 godina počinili kazneno djelo „Krivotvorenje službene ili poslovne isprave“. Trojac je u vremenu od 1. siječnja 2019. godine do 31. prosinca 2020. godine proknjižio krivotvorene račune od tvrtke iz Osijeka za iznos od oko 28.600 eura. Protiv osumnjičenih slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Krivotvorio račune pa utajio porez

Kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske uprave osječko – baranjske utvrđena je osnovana sumnja da je 52-godišnjakinja s područja Osijeka počinio kaznena djela „Utaja poreza ili carine“ i „Krivotvorenje službene ili poslovne isprave“. Naime, tijekom 2021. godine 52-godišnji vlasnik tvrtke je s ciljem izbjegavanja plaćanja poreza na dohodak i poreza na dodanu vrijednost proknjižio 50 krivotvorenih računa dobavljača u ukupnom novčanom iznosu od oko 32.160 eura te na taj način oštetio državni proračun za 6.400 eura. Protiv počinitelja slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Policija pronašla provalnike

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Belišće otkriveni su 23-godišnjak i 19-godišnjak, koji su 27. siječnja provalili u trgovinu u Belišću iz koje su ukrali novac i cigarete. Protiv osumnjičenih slijedi kaznena prijava za kazneno djelo „Teška krađa“ Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Tijekom protekla 24 sata sedam prometnih nesreća

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je sedam prometnih nesreća, gdje su u dvije prometne nesreće tri osobe zadobile lake tjelesne ozlijede, a pet je za posljedicu imalo materijalnu štetu. Na području PPRP Osijeka dogodile su se četiri, u Belom Manastiru dvije, a u Đakovu jedna prometna nesreća.

Vozio bicikl s 1,09 promila

Jučer je na području Policijske uprave osječko – baranjske pod utjecajem alkohola u prometu zaustavljeno 3 vozača osobnog automobila i 2 vozača bicikla.

Najveća koncentracija alkohola evidentirana je u 12 sati kod 58-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao biciklom u Belom Manastiru. Biciklistu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,09 promila.

Pročitajte još