Kaznena djela na području PU osječko – baranjske

Na području Policijske uprave osječko – baranjske tijekom protekla 24 sata evidentirano je šest kaznenih djela od kojih izdvajamo kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

DJELATNICI PARKA PRIRODE PRONAŠLI MINOBACAČKU MINU

Jučer, 9. ožujka, oko 13 sati, u blizini Kopačevskog jezera, djelatnici parka prirode „Kopački rit“ pronašli su minobacačku minu kalibra 82 milimetra.

Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu iz razloga sigurnosti na mjestu pronalaska minu je uništio.

POLICIJA PRONAŠLA PROVALNIKA

Završenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 21-godišnji hrvatski državljanin počinio kaznena djela „Teška krađa“.

U vremenu od 30. na 31. prosinca 2020. godine i 21. veljače 2021. godine, u Osijeku, 21-godišnjak je provalio u dvije obiteljske kuće iz koje je ukrao novac u raznim valutama i ručne satove.

Vlasnicima 83-godišnjoj hrvatskoj državljanki i 31-godišnjem hrvatskom državljaninu nastala je materijalna šteta oko 35 000 kuna.

PROMETNE NESREĆE I OSTALI DOGAĐAJI U PROMETU

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je sedam prometnih nesreća.

U dvije prometne nesreće jedna osoba je teško tjelesno ozlijeđena, jedna osoba je lako tjelesno ozlijeđena, a pet prometnih nesreća za posljedicu su imale materijalnu štetu.

Na području Osijeka dogodile su se četiri prometne nesreće, na području Belog Manastira dogodile su se dvije prometne nesreće, a na području Đakova dogodila se jedna prometna nesreća.

Jučer, 9. ožujka, u 17,05 sati, u Velimirovcu, u nadzoru prometa zaustavljen je 51-godišnji hrvatski državljanin iz Pribiševaca te mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 0,59 grama po kilogramu.

Oko 18 sati u Tvrđavici, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozač bicikla, 62-godišnji hrvatski državljanin iz Tvrđavice uslijed nepropisnog skretanja udario je u parkirani osobni automobil. Biciklistu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,89 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2 500 kuna.

Pročitajte još