Poziv na najveće snajpersko natjecanje u Republici Hrvatskoj i ovom dijelu Europe – 2. Kahles Indoor F-Class Osijek

U subotu 16. srpnja 2022. u 10h na streljani Pampas počinje otvorenje streljačkog turnira 2. Kahles Indoor F-Class Osijek koji organizira Streljački klub LEGIJA iz Osijeka, a pod pokroviteljstvom Grada Osijeka.

Turnir će svečano otvoriti Župan OBŽ g. Ivan Anušić i visoki predstavnici Grada Osijeka. Natjecateljski dio započinje u 8 sati s prvim grupama u malom kalibru 22LR na daljini od 100m, a nastavlja se s velikim kalibrom na 300m u disciplinama F-Class F-TR i F-OPEN.U sklopu turnira održat će se i natjecanje s pištoljem i revolverom velikog kalibra na 25m.

Discipline koje će se pucati na turniru su vrlo zahtjevnog karakter

Natjecanje je međunarodnog karaktera koje je privuklo strijelce iz susjednih zemalja. Uz domaće strijelace nastupe su najavljuju gosti iz Makedonije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore. Trenutan broj prijavljenih sudionika je oko 300 što je popunjenost turnira gotovo 100% s velikim brojem zainteresiranih koje organizatori nisu mogli prihvatiti zbog vremenskog ograničenja trajanja turnira (1 dan).

Discipline koje će se pucati na turniru su vrlo zahtjevnog karaktera i za rezultat traže vrhunsku opremu i vještinu svakog natjecatelja uz maksimalnu koncentraciju. Pogoditi krug promjera 3,2cm na 300m daljine, koliko iznosi centar mete tzv. V-bull nije nimalo lak zadatak.

Nastupi strijelaca svakako će privući pažnju i vrhunskim puškama i opremom kakva se rijetko viđa na jednom mjestu. Natjecanje će biti prilika da se uživo upoznate s opremom za ovu zahtjevnu i visokovrijednu granu sportskog streljaštva koja je u zadnje vrijeme u uzlaznoj putanji u RH i na svjetskoj streljačkoj sceni.

Proglašenje pobjednika i podjela medalja u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji održat će se nakon natjecanja – oko 18 sati.

Foto: SK Legija

Pročitajte još