Tijekom produženog vikenda evidentirano deset kršenja mjera samoizolacije građana

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske tijekom produženog vikenda ova Policijska uprava evidentirala je osam dojava građana o kršenju mjera samoizolacije. Obavljenom terenskom provjerom temeljem dojave građana, policija je utvrdila pet kršenje mjere samoizolacije građana iz Osijeka, Belišća, Našica i Đakova koje su odredili sanitarni inspektori.

Policija je tijekom produženog vikenda na području Osječko – baranjske županije obavila 140 provjere pridržavanja mjera samoizolacije građana i utvrdila da je bilo 5 kršenje mjera. O utvrđenim kršenjima mjera samoizolacije obavještava se državni inspektorat radi poduzimanja mjera iz svoje nadležnosti.

 

 

Svim građanima skrećemo pažnju na važnost pridržavanja mjera samoizolacije radi očuvanja vlastitog zdravlja ali i zdravlja cjelokupne zajednice. Osobe kojima je određena mjera samoizolacije, dužni su se ponašati sukladno uputama koje su dobili. Sve sumnje o kršenju mjera samoizolacije možete prijaviti pozivom na 192 ili putem aplikacije za e-dojave.

 

 

Demontirao i ukrao PVC prozor

Tijekom noći s 12. na 13. travnja, u Dalmatinskoj ulici u Osijeku, nepoznati počinitelj provalio je u pomoćne prostorije kuće u izgradnji vlasništvo 35-godišnjeg hrvatskog državljana iz Osijeka. Sa zida prostorije kuhinje nepoznati počinitelj demontirao je i ukrao PVC prozor, a iz prostorije dvije PVC kante s različitim građevinskim alatom i električnim materijalom. Vlasnik je oštećen za nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

 

Prometne nesreće i događaji u prometu na području pu osječko – baranjske

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske nisu evidentirane prometne nesreće. Policijski službenici Policijske uprave osječko – baranjske od 10. do 13. travnja proveli su pojačane aktivnosti u kontroli prometa u kojima je angažirano ukupno 170 policijskih službenika i ukupno 90 vozila sa i bez policijskih obilježja.

 

 

Utvrđeno je ukupno 99 prekršaja; 76 prekršaja prekoračenje brzine – najveće izmjereno prekoračenje brzine 158 kilometara na sat, 5 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 4 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola – najveća izmjerena nedozvoljena količina alkohola u krvi 1,46 grama po kilogramu, 3 prekršaja upravljanje vozilom prije stjecaja, po 1 prekršaj nepropisnog korištenje mobitela i upravljanje vozilom po zabranom te 9 ostalih prekršaja.

Pročitajte još