Katarinke i Mladež HDZ-a prikupili vrijedne donacije za izbjeglice iz Ukrajine

Članice Zajednice „Katarina Zrinski” i članovi Mladeži HDZ-a, jučer i danas, organizirali su u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa prikupljanje higijenskih i prehrambenih proizvoda za izbjeglice iz Ukrajine.

Ujedinjeni za pomoć

Jučer u poslijepodnevnim satima, i danas prijepodne, članovi navedenih udruženja prikupljali su pomoć za Ukrajinski narod. Izuzetno su zadovoljni odazivom građana i željom da svojim „malim” doprinosom pomognu potrebitima.

„Danas smo se okupili u prostorima HDZ-a kako bismo zajedno sa Mladeži HDZ-a prikupili pomoć za izbjeglice iz Ukrajine. Katarinke grada Našica uvijek su spremne, kad god je potrebno, humanitarno djelovati, pa tako i ovaj put. Suosjećamo sa narodom iz Ukrajine i ovo je način na koji možemo pomoći. Ovim putem bih se zahvalila svima koji su sudjelovali u donaciji određenih artikala. Zamolila bih i sve one koji nisu, a mogu, da sudjeluju u prikupljanju pomoći koju organizira Gradsko društvo Crvenog križa Našice.” – rekla je Kristina Knežević, predsjednica Zajednice žena „Katarina Zrinski” najavivši akciju prodaje kolača sljedeće nedjelje za potrebe Caritasa.

Svoj doprinos dali su i članovi Mladeži predvođeni Josipom Vladikom koji je istaknuo da je cilj ovakvih akcija potaknuti mlade na empatiju.

Predali pomoć Crvenom križu

Prikupljena pomoć predana je Gradskom društvu Crvenog križa Našice koje će napraviti dodatnu selekciju te prikupljene proizvode preslagati u pakete pomoći za Ukrajinske izbjeglice.

Pročitajte još