Podizanjem zastave na osječkom glavnom trgu započeo Tjedan Porina

Na središnjem osječkom Trgu Ante Starčevića podignut je stijeg Porina, najveće hrvatske diskografske glazbene nagrade, čime je započeo Tjedan Porina, a sve kao uvod u središnje događanje koje je na rasporedu 24. ožujka kada će se u osječkoj dvorani Gradski vrt održati 29. dodjela nagrade Porin.

O važnosti ovog događaja za Osječko – baranjsku županiju i Grad Osijek govorila je i pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Tatjana Roth.

“Prošlo je 16 godina otkakao smo posljednji put imali priliku ugostiti ljubitelje glazbe i nagrađene glazbenike. Porin je najvažnija glazbena nagrada u Hrvatskoj zbog čega smo iznimno ponosni što možemo biti domaćini 29. dodjele nagrade Porin.” – istaknula je Roth.

Porin je nakon 16 godina ponovno u Osijeku

Okupljenima se u ime osječkog gradonačelnika Ivana Radića obratio njegov zamjenik Dragan Vulin.

“Izražavam veliko zadovoljstvo što je Porin nakon 16 godina ponovno u Osijeku. Osijek je poznat po gostoljubivosti, gastronomiji, po glazbi, ali i po sjajnoj publici. Vjerujem da će ovogodišnji Porin biti izvrstan , pogotovo zato što se nakon 2 godine vraća u veliku dvoranu. Ono što mi je posebno drago, a sada me asocirala pjesma Moj Osijek, da od danas, pa do kulminacije u četvrtak, Osijek neće biti niti miran, niti tih.“ – zaključio je Vulin.

Pročitajte još