Održano 3. školsko instrumentalno natjecanje “Moje notice i tri točkice”

Natjecanje se održalo u utorak, 19. ožujka 2019. s početkom u 10 sati. Ukupan prijavljeni broj sudionika na 3. školskom instrumentalnom natjecanju “Moje notice i tri točkice”  bio je 54, ali četvero učenika iz opravdanih razloga nije pristupilo natjecanju. Zastupljeno je bilo 9 instrumenata: glasovir, bisernica, brač, gitara, violina, harmonika, flauta, saksofon i klarinet. Natjecali su se prijavljeni učenici od 1. do 6.razreda te su bili podijeljeni u VI. Kategorija.

Prema Pravilniku natjecanja svim sudionicima je uručena Diploma s bodovima i imenom mentora, a mogli su po broju bodova osvojiti 1., 2. i 3.nagradu. Naravno, Zahvalnice su dobili i mentori učenika kao i članovi ocjenjivačkog suda i odbora za provedbu natjecanja, pročelnik te tajnice natjecanja.

Natjecateljima koji su u svojoj kategoriji već osvojili prvo mjesto s najvećim brojem bodova, uručena je i diploma “Zlatna plaketa”. To su pobjednici natjecanja u 6  kategorija:

  1. kategorija: Lada Krajačić, saksofon, nastavnik Ivan Krajačić
  2. kategorija: Nuo Cheng, klavir, nastavnica Darija Vlajnić
  3. kategorija: Lana Prišć, bisernica, Dean Kopri
  4. kategorija: Jelena Mataija, klavir, nastavnica Darija Vlajnić
  5. kategorija: Anja Ergović, klavir, nastavnica Darija Vlajnić
  6. kategorija: Tereza Sabo, klavir, nastavnica Sanja Vazdar

Apsolutna pobjednica natjecanja s najvećim brojem bodova od svih natjecatelja je učenica Lana Prišć (99,43 bodova) profesora Deana Koprija, te joj je uručena “Nagrada Teodora”  i poklon bon Knjižare “Pin” u vrijednosti od 400 kuna.

Po završetku natjecanja, na Svečanoj podjeli diploma od 18.30 sati, za sve prisutne natjecatelje himnu škole ”Omnia vincit amor” (tekst: Kruna Furst Medić, glazba: Daniel Kopri) izveo je Dječji pjevački zbor OGŠ Kontesa Dora uz dirigenta Luku Pavlekovića. Pobjednica natjecanja Lana Prišć izvela je kompoziciju “U šapatu vjetra” uz klavirsku pratnju mentora Deana Koprija.

Natjecatelje je ocjenjivao peteročlani ocjenjivački sud: Kristina Brkić – predsjednica, Dean Kopri, Ivan Krajačić, Darija Vlajnić i Sanja Vazdar.

Pročitajte još