Još jedna uspješna godina iza DVD-a Velimirovac

U Velimirovcu je jučer (10. 2. 2024. g.) održana redovna godišnja skupština DVD-a Velimirovac, a ona se održala u Društvenom domu koje nosi ime Stjepana Pintarića, prerano preminulog Velimirovčana koji je svojim djelovanjem zadužio svoje mjesto.

Na sjednici su prisustvovali gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba, direktorica TZ Našice Ines Resler, predsjednik MO Velimirovac Marin Knežević, predsjednik Vatrogasne Zajednice Našice Vlatko Gašić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Našice i zapovjednik JVP-a Našice Danijel Matković, predsjednik Vatrogasnog Vijeća JVP-a Našice Hrvoje Žiha te mnogi gosti iz prijateljskih društava i udruga.

Optimistični planovi za 2024. godinu

Skupština je započela intoniranjem himni – hrvatske i vatrogasne nakon kojih je održana minuta šutnje za sve preminule vatrogasce društva. Uslijedio je izbor radnog predsjedništva, zapisničara, ovjerovitelja kao i izbor Verifikacijske komisije. Skupština se nastavila čitanjem detaljnog izvješća o radu društva u 2023. godini, kao i plan rada za tekuću, a njega je podnio zapovjednik Alen Rep.

„Trenutno imamo 79 članova od kojih je 33 djece. S mlađim naraštajem radimo kroz edukacije i vatrogasne vježbe, usmjeravajući ih prema ovom plemenitom pozivu, a posebnu pažnju posvećujemo i našoj seniorskoj ekipi. Grad Našice je naš najvažniji partner bez kojeg ne bismo mogli funkcionirati i zahvaljujući njihovoj podršci smo nabavili navalno vozilo. U protekloj godini sudjelovali smo na vatrogasnom natjecanju u Koški sa 6 ekipa, devet pripadnika vatrogasne mladeži je položilo stručne ispite, a devet vatrogasaca je uspješno steklo zvanje vatrogasac te smo aktivno sudjelovali u raznim edukacijama i vježbama. Naše prognoze i planovi za ovu godinu su optimistični. Želimo još pojačati aktivnosti, uz nastavak suradnje s Gradom Našicama i ostalim partnerima. Uvjeren sam da će se naše društvo i dalje razvijati i rasti te da ćemo moći još bolje služiti našoj zajednici.” – rekao je zapovjednik Rep još jednom se zahvalivši Gradu Našicama.

DVD Velimirovac važan je čimbenik Vatrogasne zajednice Našice

Gradonačelnik Krešimir Kašuba srdačno je pozdravio sve okupljene te se osvrnuo na izvrsnu suradnju DVD-a Velimirovac i Grada.

„DVD Velimirovac jedno je od vatrogasnih društava u našem gradu koje se ističe svojim radom, a posebno aktivnošću s mladima. Osim što doprinose sigurnosti Velimirovca, oni čine bitan dio naše vatrogasne zajednice. Posebno me ispunjava ponosom uloga koju su imali u gašenju požara u Osijeku, a njihova hrabrost i profesionalnost su dokaz da su naši vatrogasci vrhunski stručnjaci na koje se uvijek možemo osloniti. Posebno me raduje dobra suradnja DVD-a Velimirovac s ostalim udrugama i zajednicom jer je takva suradnja ključna za napredak našeg grada. Našice je ponosno na svoje vatrogasce i uvijek će im pružati podršku. U svim nedaćama, od elementarnih nepogoda do tehničkih zahvata, naši su vatrogasci uvijek tu da nam pomognu. Zato im od srca izražavam zahvalnost i želim im puno sreće u svom daljnjem radu.” – izjavio je gradonačelnik Kašuba.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Našice Vlatko Gašić je, također, pozdravio sve okupljene te je pohvalio rad društva kao i nastavak pune podrške velimirovačkim vatrogascima.

„U ime Vatrogasne zajednice Našice želim izraziti iskrenu pohvalu radu DVD-a Velimirovac. Kada analiziramo njihova izvješća, jasno je da su prošlu radnu godinu proveli izuzetno angažirano, sudjelujući u brojnim aktivnostima. Posebno se ističu u uvježbavanju i pripremi svojih ekipa te su aktivno sudjelovali u intervencijama, uključujući i dvije značajne intervencije na razini cijele županije. Iz izvješća zapovjednika smo čuli da je Grad osigurao sredstva za redovni godišnji servis njihovog vozila, čija je vrijednost premašila 10 tisuća eura. Ovo je dobar primjer suradnje između vatrogasne i lokalne zajednice, gdje gradonačelnik i načelnici uvijek pružaju podršku vatrogascima.” – zaključio je predsjednik Gašić.

Na skupštini su dodijeljene i zahvalnice za završene ispite kao i za podršku radu društva, a njih su dodijelili zapovjednik Alan Rep i predsjednik VZ Našice Vlatko Gašić. Priznanje Vatrogasne zajednice Osječko – baranjske županije za poseban doprinos u sudjelovanju na intervenciji požara u Dravi International u Osijeku dobio je zapovjednik Alan Rep, a za poseban doprinos u sudjelovanju u intervenciji poplave priznanje je dodijeljeno Bruni Šimuneku. A galeriju fotografija možete pronaći na ovoj poveznici.

Pročitajte još