Održana i službena primopredaja izvršnih ovlasti gradonačelnika

Danas je u prostorijama Gradske uprave Grada Našica održana službena primopredaja izvršnih ovlasti gradonačelnika te je tako Krešimir Kašuba i službeno preuzeo dužnost gradonačelnika Grada Našica.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEPrimopredaji su uz dosadašnjeg gradonačelnika, a sada dožupana Josipa Miletića i novog gradonačelnika Grada Našica Krešimira Kašube bili prisutni dogradonačelnik i saborski zastupnik Hrvoje Šimić kao i pročelnici Grada Našica te ostali djelatnici u Upravi.

Preuzimajući gradonačelničku dužnosti Krešimir Kašuba još jednom se zahvalio sugrađanima na izboru uz naglasak kako će biti gradonačelnik svih sugrađanki i sugrađana Grada Našica.

Krešimir Kašuba – Gradonačelnik Grada Našica

Jutros mi je prvi dan na ovoj časnoj dužnosti gradonačelnika Našica. Moram reći da mi je ovo velika čast i ovom prilikom se još jednom zahvaljujem svim sugrađankama i sugrađanima koji su glasali za mene. Zahvaljujem se i svima ostalima s glasnom i jasnom porukom da ću biti gradonačelnik svih sugrađanki i sugrađana Grada Našica. Nema tu nekog velikog prelaza, nisam ja niti imao kampanju koja je trajala dva tjedna nego ona traje godinama, tako da mogu samo reći da nastavljamo raditi. Prvi potez mi je upoznati se s izvršnom vlasti, jer sam u dosadašnjem mandatu bio predstavnička vlast. Također ću se upoznati i s djelatnicama i djelatnicima same Gradske uprave. Uslijedit će i nastavak projekata, obilazak svih gradilišta i nastavak svega onog što je započeto u našem gradu – istaknuo je Krešimir Kašuba.

Dosadašnji gradonačelnik i novi zamjenik župana Josip Miletić, osvrnuo se na prethodni mandat, podnio izvješće o financijskoj situaciji Grada te čestitao novoizabranom gradonačelniku Krešimiru Kašubi.

– Nakon provedbe lokalnih izbora iznimna mi je čast konstatirati da je Hrvatska demokratska zajednica pobijedila na gradskim izborima, ali isto tako i na županijskim izborima. Čestitam na izboru novom gradonačelniku Krešimiru Kašubi. On je do sada bio predsjednik Gradskog vijeća i uvjeren sam da je upoznat sa svime onim što smo radili i da će on to kvalitetno nastaviti u narednom periodu. Konstatirali smo da je u prethodnom mandatu više od 600 milijuna investicija u Našicama, gotovo 500 novih radnih mjesta, generirani pozitivni trendovi i to je rezultiralo uspjehom na samim izborima. Danas ne primopredaji konstatiramo i da je stanje računa u našem gradu od 28 milijuna kuna, grad nema nepodmirenih obaveza, sva otvorena gradilišta odlično funkcioniraju – izjavio je Josip Miletić te se zahvalio svojim suradnicima, pročelnicima, direktorima gradskih poduzeća te svima onima koji su mu pomagali u radu gradonačelnika.

Istaknuo je kako su u prošlom mandatu učinjene povijesne stvari te očekuje da će se Grad Našice nastaviti razvijati. Naglasio je kako će osobno s nove pozicije zamjenika župana Ivana Anušića pomagati Gradu Našicama u skladu sa svojim ovlastima i mogućnostima te kako je uvjeren da će se u sinergiji s Vladom Republike Hrvatske i puno toga još u Našicama napraviti.

Pročitajte još

Učitavanje...