Jači od korone! URT „Nexe Team” Našice virtualno s Hrvatskom


S obzirom na pandemiju korona virusa sve popularnije su, ali na žalost i nužne virtualne utrke. Jedna od takvih je i utrka „Jači od korone” koja se odvijala u 5. kola, svaki vikend od 02.05.2020. do 31.05.2020. godine. Svaki trkač bira svoju dužinu za svako kolo, na svakom kolu treba istrčati (ili prehodati) minimalno 5 kilometara, a liga nije natjecateljskog karaktera, važno je samo sudjelovati. Sigurni smo da ste trkače URT „Nexe Team” Našice u ovom razdoblju sretali na raznim lokacijama u gradu, igralištima i parkovima sa svojim prepoznatljivim majicama, a cilj je bio jednostavan – priključiti se globalnoj zajednici u promociji trčanja, sporta i zdravog života općenito u suzbijanju pandemije koronavirusa.

URT „Nexe Team” Našice u ovoj neobičnoj virtualnoj utrci predstavljali su:

 

  • Hrvoje Dundović
  • Valerija Šimić
  • Zdenko Grahovac
  • Branka Grahovac
  • Marko Srnec
  • Žana Bilandžić
  • Mihaela Zorkić
  • Marina Lozić
  • Darija Lozić

 

Utrka „Krug” 30./31.05.2020.

Kad bi bilo kojeg osječkog sportaša ili trkača rekreativca upitali što je to krug oko mostova svi bi vam oni do jednog dali točan odgovor. Jer, svi su oni tijekom svojih priprema, treninga ili rekreacije istrčali legendarni osječki krug, stazu dužine 3100 metara kojom se trči preko dva osječka mosta. Onog cestovnog i onog pješačkog. Za sve one koji su željeli istrčati upravo taj legendarni krug oko osječkih mostova i imati zabilježeno vrijeme izmjereno vrhunskim mjernim sustavom, organiziran je „Krug”, trkački događaj u skladu s trenutnim epidemiološkim mjerama i preporukama. URT „Nexe Team” Našice i u ovoj posebnoj utrci imao je svoje predstavnike te su tako Marko Srnec iz Sunje i Osječanke Žana Bilandžić i Mihaela Zorkić istrčale ovu utrku.

Od velikog do malog Vukovara”

Iz URT „Nexe Team” Našice ističu da su pribavljene sve dozvole za održavanje najvećeg štafetnog ultramaratona u RH „Od velikog do malog Vukovara” u dionici od 310 km, a koji će biti održan od 19.06.2020 do 21.06.2020., a trčat će se neprekidno od Vukovara do Sunje. Isti ultramaraton trebao je biti održan u 3. mjesecu 2020. godine, ali je zbog pandemije korona virusa morao biti privremeno otkazan. Pripreme ovog velikog događaja su u završnoj fazi, a uz trkače URT „Nexe Team” Našice trčat će trkači maratonske udruge „Heroji ne umiru” iz Gornje Gračenice, ultramaratonskog kluba „Mazator” Slavonski Brod, trkači iz Širokog Brijega, vatrogasci, pripadnici MUP-a i Hrvatske kopnene vojske te rekreativci.

Stric pivo

Pročitajte još