Održan Odbor GDCK Našice i izvještaja skupština GDCK Našice

Održan Odbor GDCK Našice i izvještaja skupština GDCK Našice

Održan Odbor GDCK Našice i izvještaja skupština GDCK Našice

Jučer je u Gradskom društvu Crvenog križa Našice održan Odbor GDCK Našice i izvještaja skupština GDCK Našice za 2018. godinu. Izvještaj o radu je predstavio ravnatelj GDCK Našice, Igor Feldi.

Gradsko društvo Crvenog križa Našice u prošloj je godini prikupilo 2752 doze krvi, što je jako dobar rezultat iako broj darivatelja iz godine u godinu pada. Na godišnjoj svečanosti podjele priznanja za dobrovoljne darivatelje krvi, održanoj 28. prosinca 2018. godine u Gradskoj vijećnici Grada Našica, priznanja je primilo 120 od 207 darivatelja krvi.

Veliki uspjeh u prošloj godini je i odabir Crvenog križa Našice za domaćina 23. Državnog Natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa iz prve pomoć. Škola domaćin je Osnovna škola Dore Pejačević Našice. Natjecanje će se održati od 10 do 12. svibnja 2019. godine.

Crveni križ Našice u prošloj godini je imao u provedbi tri projekta EU, koji se nastavljaju i ove godine: Volontiramo i mi, postavljen je AVD uređaj u Hotelu Park Panolija, te su održana dva edukacijska putovanja za volontere: Edukacijski izlet za volontere u Rogoznicu od 31.05 – 03.06.2018.

Volonteri su sudjelovali na predavanjima „Psihosocijalna podrška za volontere” – predavač dr. Dragica Pavlić i “Zaštita i oprez volontera pri radu na terenu, posebno u ruralnim područjima”- predavač Željko Božić.

Edukacijski izlet za volontere u Orahovicu od 25. do 28. listopada 2018.

mag. pedagogije Marine Lazar – Komunikacijske vještine = uspješna i pozitivna komunikacija;

prof. Anice Bolanče – Etičke norme i rad volontera;

dr. spec. obiteljske medicine Dragice Pavlić – Kućno liječenje viroza i njihovih komplikacija, povišene temperature i dehidracije;

dr. spec. psihijatra Božidara Popovića – Kad otvoriš vrata…A što onda?.

„Zaželi i ostvari” – Gradskom društvu Crvenog križa Našice kao nositelju projekta u suradnji s partnerima Centrom za socijalnu skrb Našice i Hrvatskim zavod za zapošljavanje Regionalnu ured Osijek odobren projekt „Zaželi i ostvari”. Vrijednost projekta je 2.221.007, 24 kune kn bespovratnih sredstava. Trajanje projekta je od 20.07.2018 do 19.07.2020. Zaposleno 13 žena koje se skrbe o 52 osobe.

Zajedno za društvo jednakih mogućnosti – Gradsko društvo Crvenog križa Našice partner je u projektu. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Osijek, a vrijednosti je 5.065.949,00 kuna. Ovim projektom će se podijeliti preko 10 000 paketa hrane i higijene za osobe, te školski pribor za učenike koji žive na granici siromaštva. Do sada je primljeno 3709 paketa hrane, u ukupnoj vrijednosti od 403.976,15 kn, a u nastavku očekujemo još dvije podjele paketa hrane, jedna higijene, te podjela školskog pribora.

Pokraj svega toga pomogli su zahvaljujući donacijama građana preko 1400 osoba rabljenom odjećom, obućom, kućanskim potrepštinama.

Nekako već tradicionalno u prošloj godini bilo je organizirano ljetovanje u Rogoznici, gdje je sudjelovalo oko 30ak ljudi.

Uz Crveni križ djeluje i klub mladih koji okuplja mlade koji na tjednim sastancima u Klubu uz voditeljicu Tereziju Šobloher, a subotom se obično uključuju u neke lokalne aktivnosti ili prigodna događanja u drugim društvima. Prošle godine provedene su 45 aktivnosti za građanstvo, te je održano 49 radionica po osnovnim i srednjim školama na području koje pokriva GDCK Našice

Najveća zahvala za rad i provedbu ovih aktivnosti ide i volonterima. GDCK NAŠICE broji oko 95 volontera koji su tijekom prošle godine ostvarili 7.712 sati.

Pročitajte još