URT „Nexe Team” Našice za Vukovar

Udruga rekreativnog trčanja „Nexe Team“ iz Našica dana 20. 11. 2021. godine organizirala je u dionici od 92km 4. Memorijalni ultramaraton „Vukovar to smo MI“ od Našica do Vukovara u spomen na sve heroje koji su podmuklo ubijeni braneći Vukovar.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEU obrani grada Vukovara s područja bivše Općine Našice sudjelovalo je 67 dragovoljaca

U ovoj utrci sudjelovalo je 36 sportaša domoljuba iz različitih mjesta Hrvatske i pripadnici Hrvatske vojske s kojima URT „Nexe Team” Našice ima odličnu suradnju te su trkači svojim trčanjem poslati poruku da žrtve Vukovara nikada ne smiju biti zaboravljene.

U obrani grada Vukovara s područja bivše Općine Našice sudjelovalo je 67 dragovoljaca, raspoređenih u svim dijelovima obrane grada. Tijekom obrane i poslije po padu grada, živote je položilo 18 dragovoljaca, 4 su izašla u konvoju ranjenika, 16 u proboju, a ostalih 29 u srpskim koncentracijskim logorima, gdje su proživjeli najteža mučenja.

Prije polaska u Vukovar trkači su zapalili svijeću ispred spomenika „Uskrsla Hrvatska” u Našicama, a po dolasku u Vukovar ispred spomen križa na ušću Vuke u Dunav maratonce je dočekalo izaslanstvo grada Našice i grada Vukovara – gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba i predsjednica gradskog savjeta mladih Našice Ines Resler i pročelnik upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić.

Trkači i izaslanstva ispred spomenika u Vukovaru zajednički su zapalili svijeće te simbolično položili prigodnu majicu 2. Memorijalnog ultramaratona „Vukovar to smo MI”. Po povratku, u društvenom domu Zoljan gradonačelnik Krešimir Kašuba i Vukovarski ratni veteran Franjo Brođanac sudionicima ultramaratona uručili su medalje i zahvalnice.

Iz udruge se zahvaljuju svima na pomoći a posebice DVD Našice, DVD Zoljan, DVD Velimirovac, DVD Vukojevci JVP i Vatrogasnoj zajednici grada Našice koji su pružili logističku potporu za održavanje ovog ultramaratona.

Foto: URT „Nexe Team” Našice

Pročitajte još

Učitavanje...