Obilježen 5. kolovoza – Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Obilježen 5. kolovoza - Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, gradski čelnici, članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata i maratonci odali su počast svim poginulim braniteljima u Domovinskom ratu.

Sve okupljene pozdravio je Predsjednik Gradskog vijeća Krešimir Kašuba, posebno istaknuvši članove obitelji poginulih i nestalih u Domovinskom ratu, sve hrvatske branitelje, sve članove udruga proisteklih iz Domovinskog rata, potpredsjednika županijske skupštine Ivicu Čeme, vijećnika Vanju Prošića te velečasnog fra Marijana Vidovića. U ime Grada Našica, Krešimir Kašuba poslao je snažnu poruku, ne onima koji su proživjeli Domovinski rat, nego prvenstveno svim mladima i djeci, da nikoga ne smiju mrziti, ali da nikada ne smijemo zaboraviti, uz to je dodao.

„Danas je 5. kolovoza, Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja. Danas je dan kad se sa dužnim poštovanjem moramo sjetiti i zahvaliti svim hrvatskim braniteljima, a posebno onima koji su dali ono najvrijednije što imaju, a to je vlastiti život. Dali su vlastiti život da bi mi danas živjeli u slobodnoj, jedinstvenoj, nezavisnoj i demokratskoj Republici Hrvatskoj.” – rekao je Krešimir Kašuba i pozvao prisutne da minutom šutnje odaju počast svim poginulim braniteljima i pokojnom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.

Svijeće su zapalili i maratonci Siniša Kanis i Dragan Jović, koji su istrčali 22 kilometra i tako spojili našički teritorij, krenuvši s glavnog gradskog trga prema okolnim selima i vrativši se na start netom prije odavanja počasti. Nakon molitve koju je predvodio fra Marijan Vidović, svi okupljeni pozvani su na svetu misu, nakon koje je slijedila premijera filma „General” u našičkom Domu kulture.

[aigpl-gallery id=”40992″]

Pročitajte još