Program povodom obilježavanja dana pada Grada Vukovara 18. Studenoga 1991. godine

vukovar3
vukovar3

Pozivamo sugrađane da dana 17. studenoga (petak) 2017. godine dođu do Spomen obilježje “Uskrsla Hrvatska” na Trgu dr. Franje Tuđmana gdje će biti upriličeno polaganje vijenaca, paljenje svijeća i molitva za sve poginule hrvatske branitelje.

vukovar3a

prema sljedećem rasporedu:

18,00 sati: Spomen obilježje “Uskrsla Hrvatska” na Trgu dr. Franje Tuđmana

   – polaganje vijenaca, paljenje svijeća i molitva za sve poginule hrvatske branitelje

18,15 sati: Trg dr. Franje Tuđmana

   – paljenje svijeća uz spomen na žrtve Grada heroja – Vukovara

Pozivaju se svi sugrađani da se odazovu Programu te da zajedno odamo počast vukovarskim žrtvama.

GRADONAČELNIK:

Josip Miletić, mag.math.

GRAD TO STE VI

“Odustajem od svih traženja pravde, istine, odustajem od pokušaja da ideale podredim vlastitom životu, odustajem od svega što sam još jučer smatrao nužnim za nekakav dobar početak, ili dobar kraj. Vjerojatno bih odustao i od sebe sama, ali ne mogu. Jer, tko će ostati ako se svi odreknemo sebe i pobjegnemo u svoj strah? Kome ostaviti grad?”

“Tko će mi ga čuvati dok mene ne bude, dok se budem tražio po smetlištima ljudskih duša, dok budem onako sam bez sebe glavinjao, ranjiv i umoran, u vrućici, dok moje oči budu rasle pred osobnim porazom? Tko će čuvati moj grad, moje prijatelje, tko ce Vukovar iznijeti iz mraka? Nema leđa jačih od mojih i vaših, i zato, ako vam nije teško, ako je u vama ostalo još mladenačkog šaputanja, pridružite se. Netko je dirao moje parkove, klupe na kojima su još urezana vaša imena, sjenu u kojoj ste istodobno i dali, i primili prvi poljubac – netko je jednostavno sve ukrao jer, kako objasniti da ni Sjene nema?

Nema izloga u kojem ste se divili vlastitim radostima, nema kina u kojem ste gledali najtužniji film, vaša je prošlost jednostavno razorena i sada nemate ništa. Morate iznova graditi. Prvo, svoju prošlost, tražiti svoje korijenje, zatim, svoju sadašnjost, a onda, ako vam ostane snage, uložite je u budućnost. I nemojte biti sami u budućnosti.
A grad, za nj ne brinite, on je sve vrijeme bio u vama. Samo skriven. Da ga krvnik ne nađe. Grad – to ste vi.”

Siniša Glavašević, Priča o gradu

bricks2016

bricks2016

Pročitajte još