Bogat vikend i odlični rezultati članova URT „Nexe Team” Našice

Dana 01.05.2021. godine održala se 7. godinu za redom sportsko – rekreativna cestovna utrka pod nazivom “Belišćanski cener – utrka kružnih tokova“ koja se ove godine odvijala u sklopu obilježavanja Dana grada Belišća. Organizator je sportsko rekreacijski klub „Baraber extreme team“ Belišće i Zajednica športskih udruga grada Belišća.

Osim utrke na 10 km održale su se utrke na 5 i 2,5 km a u Belišće su došli i članovi URT „ Nexe Team” Našice .

Na utrci od 10 km nastupili su:

Nikolina Kerep ( 5 mjesto)

Valerija Šimić (7 mjesto)

Ines Toth (11 mjesto )

Hrvoje Dundović (19 mjesto)

Na utrci na 5 km nastupila je Vesna Janković te osvojila medalju za URT Nexe Team Našice zauzevši odlično 2. mjesto. Vesni je ovo nakon dužeg vremena odsustva s atletskih staza povratak u trčanje te je ovaj rezultat poticaj za daljnji napredak.

Na stazi od 2,5 km našla se i mladost Udruge, polaznici škole trčanja Mia Hajnal, Nika Hajnal i Filipa Šimić. Djevojčice su u svojim kategorijama ostvarile izvrsne rezultate te je Mia Hajnal ponovno osvojila medalju osvojivši drugo mjesto, Filipa Šimić je osvojila odlično 4. mjesto s vrlo malim zaostatkom za treće plasiranom trkačicom dok je Nika Hajnal dotrčala kao osma s odličnim osobnim rezultatom.

U sklopu „sportskog weekenda” u Belišću Vesna Janković trčala je 02. 05. 2021. godine i Jugovaču trail u dužini od 18 km te ostvarila vrlo dobar 6 rezultat.

Memorijalna utrka “Bljesak 2021”

Na poziv iz Atletskog kluba Nova Gradiška član URT „ Nexe Team” Našice Dejan Šoufek sudjelovao je na memorijalnoj utrci Bljesak 2021, Nova Gradiška – Okučani. Sukladno epidemiološkim preporukama okupilo se 23 maratonca iz cijele Slavonije, a URT „Nexe Team” Našice i ovim putem se zahvaljuje organizatoru utrke na pozivu i privilegiji što je URT „Nexe Team” Našice mogao sudjelovati na obilježavanju ove važne obljetnice.

Pripadnik hrvatske vojske i član URT “Nexe Team” Našice pobijedio na vojnom natjecanju kosovskih sigurnosnih snaga

Pripadnik Hrvatske vojske i član URT „Nexe Team” Našice, skupnik Filip Ličanin pobijedio je u međunarodnoj konkurenciji na međunarodnom natjecanju za najspremnijeg pripadnika “Best Soldier Competition” u organizaciji Kosovskih sigurnosnih snaga na Kosovu. Ovogodišnje natjecanje održano je u vojarni “Skënderbeu” u gradu Ferizaju od 26. do 30. travnja 2021. godine, a od 2017. godine natjecanje je međunarodnog karaktera i od tada na njemu sudjeluju i pripadnici Hrvatske vojske.

Na natjecanju je sudjelovalo 19 pripadnika Kosovskih snaga sigurnosti te 12 pripadnika u međunarodnoj konkurenciji predstavljajući oružane snage Republike Albanije, Republike Sjeverne Makedonije, Sjedinjenih Američkih Država i Republike Turske. Natjecanje se sastojalo od sljedećih disciplina: provjera tjelesne spremnosti (sklekovi i pregibi u dvije minute i trčanje 3200 metara), dnevna i noćna navigacija, gađanje iz jurišne puške i samokresa na različitim udaljenostima, prelazak pješačkih prepreka, gađanje ručnom bombom, pružanje prve pomoći i orijentacijska hodnja s naoružanjem, zaštitnom kacigom i opremom težine deset kilograma. Iz URT „Nexe Team” Našice koji u svojim redovima imaju velik broj pripadnika Hrvatske Vojske iznimno su ponosni ovim rezultatom svog člana Filipa Ličanina.

Osječki cener

02.05.2021. godine u Osijeku održan je i tradicionalni 13. po redu Osječki cener. Na stazi dužine 10 km članice URT „Nexe Team” Našice ostvarile su izvrsne rezultate te je Dubravka Mesec dotrčala druga u cilj dok je odmah iza nje pristigla Vlasta Biter.

Hrvoje Tržić nastupio je u muškoj konkurenciji te zauzeo 26. mjesto s vrlo dobrim osobnim rezultatom U utrci na 5km odličan rezultat ostvarila je Valerija Šimić dotrčavši do cilja četvrta dok je Žana Bilandžić u cilj ušla kao četrnaesta. Odlični rezultati u Osijeku ostvareni su uz logističku potporu Hrvoja Dundovića i na taj je način protekli vikend zaključen s odličnim rezultatima URT „Nexe Team” Našice.

Foto: URT Nexe Team Našice, HV/B Ramčić, Sportsko rekreacijski klub “Baraber extreme team”

Pročitajte još