Nakon dvadeset godina mandata Antuna Kuriceka, izabran novi mlađi predsjednik Dražen Ibriks

Nakon dvadeset godina mandata Antuna Kuriceka, izabran novi mlađi predsjednik Dražen Ibriks

Na redovnoj izbornoj skupštini Udruge računovođa i financijskih djelatnika Našice izabrano je novo vodstvo, a za predsjednika je izglasan Dražen Ibriks. On je dugi niz godina bio dopredsjednik udruge pa je ova nova razina dodatna potvrda njegovog predanog rada.

„Ovo je u pravilu planiran scenarij, jer ja sam već 30 godina član udruge i uvijek sam bio u vodećim strukturama, nazočan na svim aktivnostima, pratio sam sve dosadašnje predsjednike, pripremao se za ovu funkciju i u dogovoru sa članstvom te radnim tijelima, preuzimam udrugu. Ovu sam ulogu prihvatio svjestan izazova i mogućih problema, jer dugo sam se pripremao i mislim da ovo neće biti neki preveliki teret.” – rekao je Dražen Ibriks, novi predsjednik dodavši da su smanjili broj članova izvršnog odbora te su se pomladili s ciljem da bi sve bilo kooperativnije, odluke se donosile brže, a ciljevi ostvarivali lakše.

Podsjetimo da je glavni cilj ove udruge promicanje značaja i ugleda računovodstvene i financijske struke kroz razne oblike usavršavanja, a upravo im je edukacija članstva oduvijek prioritet. Udrugu čini velik broj članova s područja Našica, Orahovice, Donjeg Miholjca i Slatine, koji aktivno djeluju već 40 godina i 125 članova.

Upravo je ova nova odluka, još jedna prekretnica u radu udruge jer nakon gotovo dva desetljeća na čelu, Antuna Kuriceka zamijenjuje mlađi član.

„Nažalost ili nasreću godine su prošle, stoga mislim da je red da mlađi preuzmu vođenje. Mi stariji ćemo uvijek biti tu kako bi pripomogli. Od mojih početaka, jako puno se toga promijenilo, nas je znalo biti po 300 do 350 članova, a na godišnjim skupštinama skupljalo se do 250 što domaćih, što gostiju iz ostalih desetak udruga s područja Slavonije i Baranje. Naš budući predsjednik je već najavio da ćemo se uokviriti u ono što već imamo, to ćemo održavati i nadam se da će rad udruge, kao i do sada, biti kvalitetan.” – rekao je bivši predsjednik Udruge računovođa i financijskih djelatnika Našice Antun Kuricek.

U svom oproštajnom govoru stari predsjednik prisjetio se velikog broja aktivnosti koje su realizirane za vrijeme njegovog mandata, putovanja u Pulu, Dubrovnik, Zlatibor, Jahorinu, pa sve do Praga i Beč. Bilo je tu njih i više, no teško se sjetiti, jer članovi ove udruge godišnje odlaze na dva putovanja te održavaju između dva i četiri seminara ovisno o promjenama u poreznom sustavu.

„Zahvaljujem se svim članovima, sponzorima i sipatizerima koji nas prate sve ove godine.” – zaključio je obraćanje Kuricek te najavio da u udruzi ostaje kao član. Kaže, nikad se neće nametati, no ako ga zatrebaju, tu je.

Prva aktivnost nakon izbora je seminar, i to već u četvrtak 12. prosinca. Stoga sve članove, zainteresirane građane pozivaju u hotel Park gdje će se govoriti o izmjenama koje na snagu stupaju s početkom 2020. godine.

Ovim putem redakcija TV Našica obitelji i prijateljima iskazuje iskrenu sućut. Kako su ovo najteži trenuci za obitelj, TV Nasice.com ovakve objave NE NAPLAĆUJE i sve vezano za njih je BESPLATNO. Dovoljno je da nam se javite na službeni e-mail [email protected] te pošaljete smrtovnicu.

Pročitajte još