Iz automobila ukradena torba – Materijalna šteta iznosi oko 11.000,00 kuna

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske u utorak, 13. rujna, u Donjem gradu u Osijeku, nepoznati počinitelj je iz otključanog automobila ukrao torbu s dokumentima i novcem čime je 67-godišnjeg vlasnika oštetio za oko 11.000,00 kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

U Osijeku ukraden bicikl

Jučer, 14. rujna, u Tvrđi u Osijeku, nepoznati počinitelj ukrao je bicikl čime je 24-godišnjeg vlasnika oštetio za 12.000,00 kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

Lopovi u pravilu vrebaju nezaštićene bicikle koje nakon krađe prodaju u dijelovima ili kao kompletno vozilo te savjetujemo građanima:

  • Zapišite serijski broj svojeg bicikla čim ga kupite.
  • Fotografirajte bicikl i sačuvajte račun.
  • Napravite svoju oznaku na biciklu, tako da je možete prepoznati.
  • Nikada ne ostavljajte bicikl nevezan, niti u nezaključanim zajedničkim prostorijama, stubištima, dvorištu i slično.
  • Vežite svoj bicikl uz nešto što je dovoljno čvrsto.
  • Koristite kombinaciju zaštite, jer je tako za krađu potrebno više vremena.
  • Ako imate bravu na žbicama, zaključajte ju.
  • Koristite dovoljno dugu spiralnu ili čeličnu sajlu s bravom.
  • Ne koristite nekvalitetne i jeftine lance i lokote.
  • Postoje i brave za blokiranje kotača i alarm osjetljiv na vibraciju.

Također ne ostavljajte bicikl bez nadzora na vidljivim i lako dostupnim mjestima, posebno noću i ne zaboravite razgovarati sa svojom djecom o ovom problemu i uputite ih na odgovorno ponašanje prema njihovu biciklu.

Čistila dvorište i pronašla minsko – eksplozivna sredstva

Jučer, 14. rujna, u 8,30 sati u Valpovu, 38-godišnjakinja je prilikom čišćenja kuće pronašla je dvije ručne bombe M75, jednu improviziranu ručnu bombu, jedan tromblonski metak od 100 grama, dva barutna punjenja za mino-bacačke mine i 125 streljiva kalibra 14,5 milimetara. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu je na mjestu pronalaska izuzeo bombe i streljivo na siguran način.

Tijekom protekla 24 sata evidentirano je sedam prometnih nesreća

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske policija je evidentirala sedam prometnih nesreća od koje je u dvije prometne nesreće jedna osoba lako i jedna osoba teško tjelesno ozlijeđene, a pet su za posljedicu imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodile su se tri, a u Belom Manastiru, Đakovu, Našicama i Belišću po jedna prometna nesreća.

Alkoholizirani vozači uzrokovali prometne nesreće

Jučer, 14. rujna na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirana su dva vozača osobnog automobila i jedan vozač bicikla koji su bili pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola u krvi evidentirana je u 00,10 sati u Europskoj aveniji u Osijeku kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 34-godišnjak iz Osijeka. Vozaču je evidentirana koncentracija 1,19 promila alkohola u krvi. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15.000,00 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 prekršajna boda.

U 15,32 sata u Osijeku, u Ulici Kneza Trpimira dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede. Vozač osobnog automobila, 47-godišnjak iz Zadra, uslijed neprilagođene brzine kretanja sletio je s kolnika te mu je evidentirana koncentracija od 1,55 promila alkohola u krvi. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 23.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima “B“ godine u trajanju od 12 mjeseci i 6 prekršajnih bodova.

U 21,50 sati na državnoj cesti broj 38, između Selaca Đakovačkih i Đakova, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila, 23-godišnjak iz Kondrića je uslijed neprilagođene brzine kretanja sletio s kolnika. Vozaču je evidentirana koncentracija od 1,33 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjenje prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 18.000,00 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima “B“ godine u trajanju od 12 mjeseci i 4 prekršajna boda.

U 22,05 sati u Đurđenovcu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede. Vozač osobnog automobila, 59-godišnjak iz Vučjaka Feričanačkog, uslijed nepropisnog pretjecanja udario je u biciklistu koji se kretao ispred njega te je napustio mjesto prometne nesreće. Vozaču je evidentirana koncentracija od 2,49 promila alkohola u krvi. Za napuštanje mjesta prometne nesreće i vožnjom pod utjecajem alkohola predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 40.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 12 prekršajnih bodova.

Pročitajte još