FFC 18: Dušan “Cyborg 2” Džakić protiv Ivana “Braveheart” Gluhaka!

ffc1a

ffc1a

FFC 18 u Ljubljani, koji je zakazan za 17. travnja i prekrasnu Arenu Stožice je doživio jednu promjenu. Hrvoje Martić, koji se u MMA dijelu priredbe trebao sučeliti s Dušanom Džakićem, je morao odustati od nastupa zbog ozljede, a zamijenit će ga stalni član FFC rostera – Ivan “Braveheart” Gluhak.

Kako saznaje Fight Site, Martić je pretrpio ozljedu leđa te je morao otkazati svoj drugi nastup u FFC-u. Vodeća regionalna borilačka promocija je vrlo brzo pronašla zamjenu u već stalnom članu FFC postave – Zagrepčaninu Ivanu Gluhaku.

“Braveheart” u FFC ringu ima već četiri nastupa, uz dvije pobjede, poraz i jedan neodlučen ishod. Svladao je Dejana Miloševića i Lucu Vitalija, a poražen je od Laszla Senyeia. Posljednji FFC nastup, koji je odradio protiv Vladislava Kancheva, suci su bodovali kao “Draw”. Zanimljiv podatak je i da Gluhak u posljednja dva tjedna imao dva nastupa i dvije pobjede. Doduše, radilo se o manjim priredbama i relativno slabijim protivnicima. Za obadvije pobjede mu je zbrojeno trebalo samo 1:30 minuta. Ukupan profesionalni “score” mu je trenutačno 13 pobjeda, 6 poraza i 1 neodlučen ishod. Niti jednu pobjedu nije ubilježio sudačkom odlukom što govori o atraktivnosti njegovih nastupa.

Dušan Džakić je ponajbolji srpski MMA borac već više godina te njegova profesionalna karijera traje još od davne 2005. godine. Za sada se nije najbolje proveo u FFC ringu s obzirom na težak poraz od Primoža Vrbinca na FFC-u 6 u Zagrebu 2013. godine u svom debitantskom nastupu. Tada je “Cyborg 2” izgubio nokautom od slovenskog borca, no istini za volju porazu su kumovali i udarci u potiljak zbog kojih je prvotno pokleknuo. Sada je uvjeren u to da će dokazati svoju pravu snagu i kvalitetu pred FFC publikom. “Cyborg 2” u profi karijeri ima 16 pobjeda i 9 poraza, a pobjeđivao je i hrvatske borce Mateja Truhana i Ivicu Džebića.

Ulaznice za borilački spektakl u Areni Stožice se mogu kupiti preko slovenskog sustava Eventim.si.

 

FFC 18 – Ljubljana
17.4. 2015.

KB:

Samo Petje (SLO) vs. Rosario Presti (ITA), -70kg – meč za naslov
Mladen Brestovac (CRO) vs. TBA, HW
Miran Fabjan (SLO) vs. Denis Marjanović (BiH), -85kg
Denis Chorchyp (SLO) vs. Vasil Ducar (CZE), -91kg
Teo Mikelić (CRO) vs. Valentin Rybalko (UKR), -70kg
Jasmin Bajrović (CRO) vs. Eyevan Danenberg (NED), -77kg


MMA:

Igor Pokrajac (CRO) vs. Maciej Browarski (POL), -93kg
Laszlo Seynei (HUN) vs. Tonči Peruško (CRO), -77kg
Filip Pejić (CRO) vs. Slobodan Maksimović (SUI), -66kg
Dušan Džakić (SER) vs. Hrvoje Martić (CRO), -77kg
Matej Truhan (CRO) vs. Laszlo Soltesz (HUN), -75kg
Tilen Kolarič (SLO) vs. Danilo Velluardo (ITA), -70kg

Pročitajte još