I danas sunčano vrijeme uz povremenu naoblaku i toplije od prosjeka

Nakon još pretežno sunčane i iznadprosječno tople nedjelje – u većem dijelu novoga tjedna bit će promjenjivo, povremeno uz većinom malo kiše, pa i u obliku pljuskova, koje će uglavnom u ponedjeljak mjestimice pratiti i grmljavina.

Ove je nedjelje jutarnja temperatura zraka u Našicama iznosila 14 °C, a najviša dnevna će dosegnuti visokih 27 °C. Pretežno sunčano, mjestimice uz umjerenu naoblaku te iznadprosječno toplo. Poslijepodne postupan porast naoblake sa zapada, najprije na sjevernom Jadranu i u gorju gdje će do kraja dana mjestimice biti kiše. Vjetar slab do umjeren jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka između 9 i 14, a najviša dnevna uglavnom između 25 i 29 °C.

Uz stabilne atmosferske uvjete biometeorološke će prilike na području cijele zemlje biti povoljne. Iznadprosječno toplo, u nekim krajevima u najtoplijem dijelu dana osjetom i vruće vrijeme, kod osjetljivijih meteoropata može izazvati umor, no sunčano vrijeme pogodno za boravak u prirodi i lagane šetnje, većini će biti motivirajuće i pridonijeti dobrom općem stanju.

Pročitajte još