Mali humanitarci 7.d održali humanitarnu prodajnu akciju povodom Dana kruha

Mali humanitarci 7.d održali humanitarnu prodajnu akciju povodom Dana kruha
Mali humanitarci 7.d održali humanitarnu prodajnu akciju povodom Dana kruha

U subotu 29.9.2018. godine u centru grada Našica, Mali humanitarci 7.d razreda i učiteljica Đurđica Mašić iz OŠ kralja Tomislava Našice, imali su humanitarnu prodajnu akciju povodom obilježavanja Dan kruha i Dana zahvalnosti za plodove zemlje. Skupljali su novčana sredstva za Udrugu za dobrobit i zaštitu pasa i mačaka Farmica Našice, za UNICEF -ov projekt Škole za Afriku. Također su skupljali i plastične čepove za Udrugu oboljelih od leukemije i limfoma Čakovec Hrvatska te za kupnju skupih lijekova za osobe u potrebi.

Učenici Iva Bogdanović, David Crnković, Božena Černava, Dorotea Horvat, David Hvizdak, Ema Jović, Anđela Knežević, Hana Knežević, Dora Rogač, Mateo Sajda, Anja Stojaković, Marko Šimunek, Roko Šikić, Nikolina Tutnjević, Lana Zebić i Karlo Knežević, 5.c su prikupljali dobrovoljne priloge, prodavali platnene torbice i majice s natpisom Farmica, pecivo, kolače, narukvice, čestitke koje su zajedno izradili učenici Učeničke zadruge „Tomislav“ Našice i pedagoška služba, a sva prikupljena novčana sredstva od prodaje proizvoda ići će u humanitarne svrhe – Udruzi za dobrobit i zaštitu pasa i mačaka Farmica Našice, za UNICEF-ov projekt Škole za Afriku koji će omogućiti besplatno školovanje siromašnoj djeci Burkine Faso i osobama u potrebi.

U projektu Unicef-a Škole za Afriku ove godine u Hrvatskoj sudjeluje 260 vrtića, osnovnih i srednjih škola. Hrvatska se prvi put priključila 2008. godine, a naša škola sudjeluje već desetu godinu zaredom. Skupljali su novčanu pomoć za siromašnu djecu Burkine Faso za školovanje, izgradnju škola, sanitarnih čvorova, spremnika za vodu, školske ploče,knjige, klupe i drugu opremu. Prikupljali su plastične čepove za Udrugu oboljelih od leukemije i limfoma Čakovec Hrvatska za kupnju skupih lijekova za osobe u potrebi.  Od početka ove školske godine skupili su preko 100 kg plastičnih čepova.

Mali humanitarci se zahvaljuju svim sponzorima koji su sudjelovali u ovoj humanitarnoj prodajnoj akciji: Pec – Pekari iz Markovca Našičkog, vlasniku Zoranu Janeskom, Pekari Urbarija, vlasniku Kolju Koljđeraju, Pekari Čočaj vlasniku Ramu Čočaju, Pekarni Victorija vlasnici Mirjani Gvozdanović, Zoranu Mašiću za prijevoz i svim građanima, učenicima, udrugama koji su skupljali plastične čepove. Hvala svim građanima dobra srca koji su sudjelovali u ovoj hvalevrijednoj humanitarnoj akciji i prikupili 1330,00 kuna.

 

[aigpl-gallery-slider id=”28140″]

Pročitajte još