Hrvatska i Slovačka povezane preko Našica i Šal’e

Gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba na poziv gradonačelnika Šal’e Jozefa Belickýa gostovao je u Slovačkoj povodom prvog Međunarodnog oldtimer susreta “Šalanskih 100 kilometara” i proslave Dana grada Šal’e. Ova dva grada povezala je dugogodišnja suradnja između članova hrvatskog i slovačkog oldtimer kluba, a zadnjih godina ona se počela protezati i na druga područja.


Gradonačelnik Kašuba iskazao je uistinu velike sličnosti između gradova, pa je tako dogovorena buduća suradnja na temelju razvoja gospodarstva, ali i sporta, jer oba grada imaju prvoligaše u rukometnom svijetu. Ipak jedna od najvećih poveznica je slovački narod, kao i činjenica da su Našice centar Slovaka u Hrvatskoj.

Našice su predstavili i članovi Oldtimer kluba Našice

Našički gradonačelnik čestitao je građanima Šal’e njihov dan te poželio suradnju na još višem nivou pozvavši domaćine na tradicionalne Međunarodne oldtimer susrete u Našicama koji će se održati u kolovozu. Razgovori o suradnji bili su ostvareni i s drugim gostima, gradonačelnicima gradova i direktorima turističkih zajednica iz Ukrajine, Poljske, Mađarske i Srbije.

Uz gradonačelnika Našice su predstavili i članovi Oldtimer kluba Našice koji su na Susretima sudjelovali sa 6 oltimer vozila. Predsjednik kluba Franjo Hofer iskazao je zadovoljstvo sa prijeđenih 1000 km te činjenicom da je na izložbi 90% vozila bilo iz prijeratnog doba. Puni dojmova, srdačnosti i zadovoljstva, svi smo se uz nekih sitnih kvarova, sretno vratili svojim domovima i već počeli pripreme našičke susrete na njima će, naravno, sudjelovati i gosti iz Šal’e.

Stric pivo

Pročitajte još