Osijek – Odsjek za prevenciju PU osječko-baranjske

puz9_10_1a

U sklopu 14. Osječkog jesenskog sajma u Osijeku, na izložbenom prostoru Pampasa koji je započeo 6. listopada i traje do 9. listopada sudjeluju i policijski službenici Odsjeka za prevenciju PU osječko-baranjske na postavljenom promotivnom štandu. Ovo je nastavak odlične suradnje između grada Osijeka i Odsjeka za prevenciju PU u provođenju zajedničkih različitih preventivnih aktivnosti kroz Vijeće za prevenciju grada Osijeka.

Cilj sudjelovanja Odsjeka za prevenciju je da se promovira cjelokupan rad policije po pitanjima svih oblika prevencije te da se prezentira rad Vijeća za prevenciju grada Osijeka i drugih partnera kao što su Športski objekti Osijek, Centar za socijalnu skrb Osijek, Gradsko društvo Crvenog križa Osijek, Udruga Kimura iz Ernestinova, Centar za nestalu i zlostavljanu djecu Osijek, Zavod za javno zdravstvo OBŽ, Škola za tekstil, dizajn i primijenjenu umjetnost Osijek, OŠ Vijenac, i još puno drugih škola, dječjih vrtića i udruga građana s područja grada Osijeka ali i cijele Osječko-baranjske županije,  koji sudjeluju u realizaciji određenih projekata.

Policijski službenici Odsjeka za prevenciju na sajmu promoviraju projekte koji se provode u gradu Osijeku i na području cijele Policijske uprave osječko-baranjske  tijekom cijele godine kao što su:

BICIKLIRAJMO BICIKLISTIČKOM,

PREVENCIJA KRAĐA I PROVALNIH KRAĐA,

SIGURNO U JAVNOM PROMETU,

VRIJEME DOBRIH MOGUĆNOSTI,

SIGURNOST I ZAŠTITA DJECE NA INTERNETU,

ZAJEDNO VIŠE MOŽEMO, I

BUDI NAVIJAČ, A NE RAZBIJAČ.

{gallery}Slike_tekstovi/policija_u_zajednici/Slike_ostalo/2011/10/9/v1{/gallery}

14. Osječki  jesenski sajam posjetio je predsjednik Republike Hrvatske gospodin Ivo Josipović  te je tom prilikom u društvu domaćina gradonačelnika grada Osijeka Krešimira Bubala obišao i zajednički štand Odsjeka za prevenciju Policijske uprave osječko-baranjske i Vijeća za prevenciju Grada Osijek. Tijekom obilaska štanda, Predsjednik RH Ivo Josipović, upoznat je  od gradonačelnika Krešimira Bubala o zajedničkoj suradnji, a dok je od strane Damira Takača, voditelja Odsjeka za prevenciju PU, upoznat  s preventivnim projektima i aktivnostima koje se provode te mu je uručen edukativni materijal preventivnih projekata i aktivnosti. 

Pročitajte još