Gromovi sutra dočekuju portugalsku ekipu u 2. kolu EHF Europske lige

Kasni večernji termin i ovog utorka rezerviran je za europski rukomet. U Našice stiže vrlo dobra portugalska momčad ABC de Braga, ekipa koja je također bila uspješna u prvom kolu grupne faze. Portugalci su slavili na gostovanju u Slovačkoj pobijedivši Povašzku Bystricu s 34:26. Ovo je inače prvi put da ABC de BRAGA/UMinho igra utakmice u skupini EHF Europske lige. Zapravo, ovo je Bragin povratak u Europska klupska natjecanja nakon punih sedam godina. Kao treći Portugalski predstavnik bili su stalni sudionici europskih natjecanja od sezone 1993./94. do 2016./17. Osvajači bivšeg EHF Challenge Cupa u sezoni 2015./2016. zasigurno su željni ponovno ostaviti dubok trag u renomiranom europskom natjecanju.

Gotovo potpuno domaća momčad doživjela je neke promjene tijekom ljeta i sa sedam novih igrača spremni su iskoristiti priliku na europskoj rukometnoj sceni. Vrlo optimističan je i kapetan momčadi Vinicios Carvalho. „Naš najveći motiv je osvojiti što više bodova s ​​ambicijom prolaska grupe. Izuzetno važna bila je prva utakmica protiv MSK Povazske Bystrice u Slovačkoj gdje smo pobijedili i to nam je strašno važno za samopouzdanje i motivaciju za predstojeće utakmice.”

Nakon gotovo savršene izvedbe prije tjedan dana protiv Skjerna, Gromovi su rutinski odradili gostovanje u Vinkovcima u 7. kolu Premijerke i s dvije noge čvrsto na zemlji dočekuju Portugalce koji danas stižu Našice. Svi su svjesni da će to biti posve drugačija utakmica, a evo što su na treningu izjavili trener Branko Tamše te igrači Lovro Jotić i Manuel Štrlek:

Izvor: RK NEXE

Pročitajte još