Gromovi sretno stigli u Dansku – Sutra je na rasporedu utakmica

Čarter letom Croatia Airlinesa iz zagrebačke zračne luke, Gromovi su sretno stigli u Dansku, u Billund, grad u kojemu se nalazi sjedište LEGO Grupe, proizvođača planetarno popularnih dječjih igračaka.

Odredište Gromova je Aarhus, drugi po veličini grad u Danskoj i najveća danska luka, smješten na istoku poluotoka Yutland. U Aarhusu će biti smješteni i odraditi trening i aktivaciju prije polaska u Silkeborg, gdje će sutra u 18,45 u JYSK Areni biti odigrana utakmica. Za sada se još nema potvrda hoće li biti ikakvog televizijskog prijenosa, čeka se informacija koje bi RK NEXE trebao dobiti od EHFTV-a.

Protivnik Gromova u 2. pretkolu je vrlo ugledna danska ekipa Bjerringbro/Silkeborg

Po dolasku u Dansku, trener Branko Tamše ukratko je najavio sutrašnju utakmicu protiv ekipe koju izuzetno cijeni:

“Ove godine imamo izuzetno težak put za ulazak u Grupnu fazu natjecanja EHF Europske lige, naš protivnik u 2. pretkolu je vrlo ugledna danska ekipa Bjerringbro/Silkeborg, koja možda nema u svojim redovima neka super zvučna imena, ali radi se o vrlo dobroj momčadi koja je bila druga u danskom prvenstvu. Znamo da igraju poput svih danskih ekipa vrlo brz i dinamičan rukomet, dotjeran u svim segmentima, tako da nas očekuje dvomeč protiv ekipe koja ne dopušta protivniku nimalo pogrešaka. Zato je jako važno da se sutra u Silkeborgu postavimo što bolje na terenu, da odigramo, čvrsto i odlučno i što je najvažnije da budemo dobri u glavama i ne pravimo previše pogrešaka, jer će ih Danci sigurno kažnjavati. Naš je cilj pokušati ostvariti pozitivan rezultat, a meni to znači da idemo na pobjedu. Možda zvuči malo neobično, ali to je naša filozofija za svaku utakmicu. Moramo ići jako, ali hladne glave i vruća srca.

Siguran sam da su dečki maksimalno motivirani, želja i htijenje su na visokoj razini, dobro smo ih proanalizirali i preostaje nam vidjeti kakva će biti njihova reakcija. Volio bih kada bi se puno toga odlučivalo za tjedan dana u Našicama, jer ovo je tek prvo poluvrijeme. Stoga koristim priliku već sada pozvati naše navijače da dođu u dvoranu i daju podršku igračima. Put je bio dug, ali zahvaljujući odluci predsjednika i Uprave kluba, letjeli smo čarterom što je maksimalno skratilo vrijeme putovanja, zaista smo zahvalni što su nam to omogućili jer to su vrlo bitni detalji. Igrači će puno više vremena imati za pripremu i fokusiranje na utakmicu. Na put smo krenuli s 18 igrača, a kojih će 16 biti u sastavu odlučit ćemo sutra ujutro. U pratnji je i nekoliko članova Uprave i ljudi koji su bliski klubu, pa se nadam da će nam i oni biti podrška sutra u JYSK Areni u Silkeborgu, a znam da u Danskoj ima dosta Hrvata pa očekujem i njihov dolazak i podršku s tribina.”

Izvor: RK NEXE

Pročitajte još