Građani dragovoljno predali minsko – eksplozivna sredstava i oružja

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske u vremenu od 4. do 11. studenog, na području ove Policijske uprave, evidentirane su 3 dragovoljne predaje minsko – eksplozivnih sredstava i oružja. Građani su na području Osijeka i Našica dragovoljno predali jednu ručnu bombu, jednu zračnu pušku i dva komada streljiva.

Akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje

Policija poziva građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Također, policija vas moli da takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. O namjeri predaje obavijestite ih na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Oni će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Prometne nesreće i alkoholizirani vozači u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske na području Osijeka evidentirane su 3 prometne nesreće s materijalnom štetom. Na području Osijeka dogodile su se dvije prometne nesreće i jedna na području Đakova. U razdoblju od 8. do 10. listopada, na području Policijske uprave osječko – baranjske u prometu je zaustavljeno 26 vozača od kojih 21 vozač osobnog automobila i 5 vozača bicikla, koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

U navedenom periodu policijski službenici evidentirali su još 278 prekršaja od kojih 199 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 17 prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa, 7 prekršaja nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 2 prekršaja upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 2 prekršaja upravljanje pod zabranom i 51 ostali prekršaj.

U subotu 9. listopada, u 14 sati, u Kneževim Vinogradima, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 33-godišnji hrvatski državljanin iz Batine. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,86 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U 22,11 sati u Đurđenovcu, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 44-godišnji hrvatski državljanin iz Đurđenovca. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,61 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Jučer, 10. listopada, u 01,55 sati, u Valpovu, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 48-godišnji hrvatski državljanin iz Svetog Đurađa. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,32 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Pročitajte još