Godinama promiču vrijednost i istinu o Domovinskom ratu

Projekt „DOMOVINA I JA“ okuplja skupinu hrvatskih branitelja pozicioniranih u različitim udrugama proisteklim iz Domovinskog rata čiji je zajednički interes promicanje vrijednosti i istine o Domovinskom ratu te prenošenje iste na generacije koje su rođene poslije tog vremena.


>> Projekt “Domovina i ja” u SSIK

Projekt provode sudionici Domovinskog rata

Nekoliko proteklih uzastopnih godina kroz projekt se provode tematska predavanja u osnovnim školama na području Grada Našica, Orahovice i njihovim okolnim općinama. Predavanja drže ratni zapovjednik specijalne jedinice policije „Barun“ – Mirko Horvatin, general bojnik u mirovini, ratni dozapovjednik 132.br HV „R“ Goran Sokol, pukovnik u mirovini, ratni dozapovjednik 3/132.br HV“R“ Nikola Masnikosa, bojnik u mirovini, časnički namjesnik Branimir Jokić, dragovoljac za pomoć u obrani Vukovara i zapovjednik borbene grupe na Sajmištu, u mirovini te magistar edukacije Hrvatskog jezika i književnosti i Povijesti Dino Mataz.

>> “Domovina i ja” u Đurđenovcu

Čast je prenositi istinu mladim naraštajima

„Svjedočiti istini o Domovinskom ratu i prenositi je mladim naraštajima čast je i obveza svakom istinskom hrvatskom domoljubu iz tog vremena.„ – poručuju predavači.

Cilj njihovog rada je promicati vrijednosti i istinu o Domovinskom ratu kod djece i mladih, očuvati dignitet Domovinskog rata, povećati znanje slušatelja predavanja o predmetnom sadržaju, povećati zanimanje slušatelja predavanja za cjelokupna događanja koja su se dogodila tijekom Domovinskog rata, iskazati mogućnost integracije braniteljskih udruga i njenih pripadnika u rad civilnog društva i promicati vrijednosti civilnog društva temeljenih na priznavanju ljudskih prava i prava na različitost uz poseban naglasak na priznavanje prava nacionalnih manjina na život i djelovanje u RH.

Projekt niti u jednom svom dijelu nije povezan sa djelovanjem i radom političkih stranaka, interesnih skupina ili pojedinaca koji nisu izravno vezani uz projekt. Tijekom pripreme i provedbe projekta utjecaj ili djelovanje istih se neće dozvoliti.

Ustupljene fotografije

Stric pivo

Pročitajte još