Gastronomska udruga Našice održala redovnu izborno – izvještajnu skupštinu

Ove subote je Gastronomska udruga Našice održala redovnu izborno – izvještajnu skupštinu. Predsjednik udruge Vedran Borjan je održao prigodni govor u kojem je pozdravio a zatim i informirao prisutne članove i goste o dosadašnjim aktivnostima i stanjem u udruzi nakon prvih godinu dana postojanja.

U osvrtanju na minuli period, predsjednik je posebno istaknuo suradnju s mnogobrojnim institucijama, organizacijama, tvrtkama i udrugama s područja Našičke općine.

„Prije svega čast mi je obratiti se našim dragim članicama i članovima, kao i našim dragim gostima, pozdravljam vas ne samo u svoje osobno ime, već i u ime Upravnog odbora GUN-a. Mi smo mlada udruga koja je 21.1.2023. godine napunila prvu godinu postojanja, te se ovim putem zahvaljujem svima vama na mnogobrojnim postignućima, ali i na podršci u navedenom periodu. Ostvarili smo kvalitetnu suradnju sa svim relevantnim udrugama i športskim društvima na području grada, ali i susjednih općina o čemu možete posvjedočiti na našoj službenoj stranici gun.hr i putem medija javnog informiranja. U prvoj godini smo već ostvarili poziciju službenih kuhara na javnim manifestacijama drugih udruga poput Oldtimer kluba Našice i Moto kluba „Racing“ Našice.

Isto tako razvijali smo prijateljstvo s profesionalnim kuharima i restoranima, pa bih tu istakao suradnju s našim Igorom Vlatkovićem, šefom kuhinje poznatog baranjskog restorana Citadela. Igor je za GUN osvojio dvije medalje na natjecanjima u kuhanju fiša, srebrnu i zlatnu. Mimo spomenutog, započeli smo radove na uređenju novog prostora kojeg ove godine planiramo staviti u funkciju. Organizirali smo mnogobrojna gastro druženja s članovima i sudjelovali na nekoliko gastro natjecanja. Uz pomoć direktorice TZ Grada Našica, Ines Resler, ali i uz pomoć gradonačelnika Krešimira Kašube smo organizirali Urbarijsku noć, gastronomsko – glazbenu manifestaciju koja je bila iznimno uspješna. Odradili smo neke humanitarne akcije i djelovali za najranjivije slojeve društva, tu svakako izdvajam manifestaciju „Mali grad velikog srca“ „ – kazao je Borjan.

U izbornom djelu skupštine je proširen i osvježen Upravni odbor udruge, te je on s dosadašnjih pet članova povećan na jedanaest. Za nove članove upravnog odbora izabrani su: Davor Bodiš, Stjepan Markulić, Ivan Barači, Igor Grgić, Petar Ostrički, Josipa Knežić, Marija Lukavski, Hrvoje Poljaković i Robert Hren.

Članove skupštine pozdravili su direktor Sportske zajednice Grada Našica Nikola Vercingetoriks Antolović, u ime DVD-a Zoljan Franjo Pavlović, predsjednik URT Nexe Team Tomislav Gall i istaknuti član GUN-a dr. Samir Haj Barakat koji su pohvalili mnogobrojne aktivnosti udruge.

Dopredsjednik udruge Bruno Wolf je istaknuo zadovoljstvo s dosadašnjim radom udruge, te je posebno pohvalio organizaciju Urbarijske noći koja je bila doista izazovna s obzirom na broj natjecatelja u kuhanju čobanca, ali i na broj posjetitelja. Sve odluke su donesene jednoglasno.

Pročitajte još