Gastronomska udruga Našice nastavlja s mnogobrojnim aktivnostima uz podršku lokalne zajednice

Ove subote je Gastronomska udruga Našice održala redovnu izvještajnu sjednicu Skupštine kojoj su dali podršku i gradonačelnika Grada Našica Krešimir Kašuba, direktorica Turističke zajednice Ines Resler, predstavnici Zajednice tehničke kulture Grada Našica, Društva „Naša djeca”, Udruge „DarNa”, predstavnici Moto kluba „Racing” Našice te drugi uvaženi gosti kao i brojni članovi. Predsjednik udruge Vedran Borjan je održao prigodni govor u kojem je pozdravio, a potom izvijestio prisutne članove i goste o dosadašnjim aktivnostima i stanjem u udruzi.

Osvrnuvši se na minuli period predsjednik Borjan je posebno istaknuo suradnju s mnogobrojnim institucijama, organizacijama, tvrtkama i udrugama s područja Grada Našica.

„Prošle godine smo uspješno realizirali petnaestak aktivnosti usredotočenih na gastronomske i enološke doživljaje. Sudjelovali smo u kuhanju za druge udruge, poput Moto kluba Racing i njihovih Moto susreta krajem svibnja, te Old oldtimer kluba Našice. Posebno bih istaknuo Našičku feštu gdje smo organizirali natjecanje u kuhanju čobanca, a sudjelovalo je šezdesetak ekipa. Također smo sugrađankama i sugrađanima dijelili pečenu voletinu uz tamburaše. Sve ove aktivnosti ne bi bile moguće bez suradnje s Gradom Našicama i gradonačelnikom Kašubom, direktoricom Turističke zajednice Ines Resler te brojnim sponzorima. Krajem kolovoza smo tradicionalno sudjelovali u humanitarnoj manifestaciji „Mali grad velikog srca” u organizaciji Udruge „Dar dobrote” čiji prihod ide Socijalnoj samoposluzi. Također smo kroz naše aktivnosti pridonijeli pozitivnom ozračju, a realizirali smo i dodjelu sredstava udruzi „Prijateljstvo” iz Feričanaca za opremanje učionice za djecu s posebnim potrebama dok ove godine planiramo još veći angažman.” – rekao je predsjednik Borjan te se s nekoliko riječi osvrnuo i na članstvo. „Primjećujemo eksponencijalni rast članstva i trenutno naša udruga broji oko 120 ljudi. Izazov predstavlja pronalaženje ravnoteže između aktivnih i pasivnih članova s obzirom na šarolikost profila unutar udruge. Iako primjećujemo manji broj žena u članstvu, vjerujemo da će se taj trend promijeniti jer svjesni smo da gastronomske delicije ne bi trebale biti rezervirane samo za muški dio članstva. Radujemo se novim izazovima i rastu udruge u narednom razdoblju.”- izjavio je Borjan.

Grad Našice je prepoznao rad GUN-a

Direktorica Ines Resler je naglasila dobru suradnju s udrugom i izrazila spremnost za nastavak zajedničkog rada na promociji gastronomskih bogatstava ovog kraja dok je gradonačelnik Kašuba istaknuo zadovoljstvo s dosadašnjim radom udruge, a posebno je pohvalio organizaciju Našičke fešte.

„Ova udruga, iako jedna od najmlađih u našem gradu, već se istaknula svojim značajnim doprinosom lokalnoj zajednici. Prošle godine su organizirali Našičku feštu, okupivši veliki broj sugrađanki i sugrađana gdje su promovirali ovaj kraj kroz autentičnu eno – gastronomsku ponudu. Primjećujemo snažan rast njihovog članstva, koji sada broji preko 100 članova u manje od dvije godine, što svjedoči o atraktivnosti njihovog rada. Grad Našice prepoznaje njihov trud i doprinos zajednici te će im pružiti podršku i ove godine, kako financijski tako i logistički. Grad će stajati iza njih i pružiti im sve potrebne resurse kako bi nastavili s uspješnim radom.” – zaključio je gradonačelnik Kašuba.

Pročitajte još