Održana 2. Podgoračka ljetna noć

Održana 2. Podgoračka ljetna noć

I ovog vikenda velik broj mještana, ali i gostiju iz regije okupio se u središtu Podgorača, gdje je održan drugi dio Podgoračkih ljetnih noći. 13 ekipa natjecalo se u pripremi tradicionalnog čobanca, a Općinski načelnik i Općina Podgorač, ujedno glavni pokrovitelji događanja, omogućio im je po 2,5 kilograma mesa, vodu i ogrjev.

Organizatori druge večeri bili su članovi KUD-a Podgoračani, pa je sukladno tome održano natjecanje u ručnom runjenju kukuruza, ples sa balonom i nošenje jajeta u žlici. Njabolji su skuhali Marina Maurac i Stjepan Ričko, dok su se u ručnom runjenju kukuruza najbolji pokazali Sandra Kušenić i Mario Bencak. Kod djece najbolju koncentraciju u nošenju jajeta pokazala je Samanta Varga, dok su sva djeca dobila utješnu nagradu, sladoled.

“Prepun nam je centar što nas uvelike veseli. Ovo je regionalni događaj pa i natjecanja koja organiziramo. Zahvaljujem klubu i društvu, ali i svim mojih vjećnicima na potpori. “- rekao je Goran Đanić za ovu veliku tradicionalnu manifestaciju te istaknuo da sadržajem i odazivom dokazuje da zaslužuje svoje mjesto u turističkoj ponudi županije.

Rezultati

Kuhanje čobanca

 1. mjesto – Marina Maurac i Stjepan Ričko,
 2. mjesto – Anica Barišić i Anđelko Kovač,
 3. mjesto – Nurudin Hadžisejdić i Bruno Mikec.

Runjenje kukuruza

 1. mjesto – Sandra Kušenić i Mario Bencak,
 2. mjesto – Ružica Habus i Mario Zušćak,
 3. mjesto – Anica Kovač i Antun Mlinarić.

Ples s balonom

 1. mjesto – Natalija Lukačić i Anđelko Kovač,
 2. mjesto – Marija i Zdravko Vinić,
 3. mjesto – Manuela i Emanuel Varga.

Jaje u žlici

 1. mjesto – Samanta Varga,
 2. mjesto – Vanesa Kušić,
 3. mjesto – Lara Greganić.

[aigpl-gallery id=”40919″]

Pročitajte još