Dodjela 78 milijuna kuna bespovratnih sredstava

zup1
zup1
Potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta dr. sc. Martina Dalić jučer, 10. listopada 2017. godine, sudjelovala je na III. Znanstvenom forumu „Pametnim specijalizacijama do pametnog ekonomskog rasta“ koji je organizirao Ekonomski fakultet u Osijeku, a uoči foruma potpisala je pet ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava iz europskih fondova. Ovim događajima nazočio je i zamjenik župana Osječko-baranjske županije Petar Lagator koji je naglasio važnost sustavnog praćenja inovativnosti, stvaranja pozitivnog i poticajnog okruženja te veliki utjecaj povećanja konkurentnosti na ukupni razvoj gospodarstva. 

Uz ministricu Dalić i predsjednika Uprave Hamag-bicro Vjerana Vrbaneca, ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014. – 2020., a u okviru natječaja „Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja“ potpisali su Zvonimir Viduka, direktor, Altpro d.o.o. za projekt “Razvoj STM uređaja za osiguravanje interoperabilnosti INDUSI i ETCS tehnologije na svjetskim željeznicama”, Gordan Pešić, voditelj programa Dok-ing d.o.o. za projekt “Razvoj daljinski upravljanog vozila za djelovanje u ekstremnim NRKBE uvjetima (DUV-NRKBE)”, Andrej Lončarić, član Uprave GDI d.o.o. za projekt „Razvoj IT platforme za upravljanje rizicima od poplava i ublažavanje štetnih posljedica po okoliš – GDi Ensemble FloodSmart“, Slavko Vidović, direktor InfoDom d.o.o. za projekt „Razvoj inovativne platforme za digitalnu transformaciju poduzeća“ i Monika Mikac, operativna direktorica Rimac automobili d.o.o. za projekt “Razvoj i homologacija super sportskog električnog automobila C2 – Rimac Automobili”. Ukupna vrijednost potpisanih ugovora je 78,4 milijuna kuna, a do sada je za aktivnosti istraživanja i razvoja ukupno potpisano 22 ugovora, ukupne vrijednosti 252,4 milijuna kuna. 
zup2
III. Znanstveni forum “Pametnim specijalizacijama do pametnog ekonomskog rasta” vodila je prodekanica za suradnju s okruženjem, međunarodnu suradnju i projekte Ekonomskog fakulteta u Osijeku doc. dr. sc. Nataša Drvenkar, a sudionike skupa pozdravili su rektor Sveučilišta J. J. Strossmayera prof. dr. sc. Vlado Guberac i dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku prof. dr. sc. Boris Crnković. Uvodno predavanje na temu „Ekonomska pozicija RH i globalni izazovi“ održala je Sanja Madžarević Šujster, glavna ekonomistica Svjetske banke za Hrvatsku, Crnu Goru i Sloveniju, a potom su održana dva panela; „Pametnim mjerama do bolje ekonomske pozicije RH u globalnom okruženju“ koji je moderirao Mladen Vedriš i „Pametnim specijalizacijama do bolje ekonomske pozicije RH“ koji je moderirao Miodrag Šajatović. 

Pročitajte još