Obavijest korisnicima o odvozu plastike i papira za svibanj 2017. godine

smece2
smece2

Obavještavaju se korisnici usluga Našičkog parka d.o.o. da će se odvoz plastike vršiti u periodu od 15.05. do 19.05.2017. godine, a papir u periodu od 22.05. do 26.05.2017. godine.

 

Za plastiku su namijenjene žute transparentne vreće u koje je potrebno odlagati čiste folije od umjetnih materijala (plastične vrećice, folije, omote..), sve vrste čistih plastičnih boca (od napitaka, vode, ulja..), ambalažu (deterdženti, šamponi, omekšivači, sredstva za čišćenje..) i čašice od umjetnog materijala (margarin, jogurt..). U vreće nije dopušteno odlagati ambalažu  onečišćenu opasnim i zapaljivim tvarima (motorna ulja, antifriz, herbicidi, pesticidi, derivati nafte, kiseline i lužine).

Za papir su namijenjene plave transparentne vreće u koje je potrebno odlagati novine, časopise, prospekte, kataloge, kartone, uredski papir i sl. U vreće nije dopušteno odlagati plastificirani papir, metalizirani papir, tetrapak, zauljeni papir i maramice, foto i indigo papir.

U periodu uvođenja odvojenog prikupljanja plastike i papira predviđena je jedna vreća od 120 litara za plastiku i jedna vreća iste veličine za papir po domaćinstvu mjesečno. Ukoliko građani imaju količine plastike i papira koje ne stanu u vreće mogu koristiti kontejnere na zelenim otocima.

Molimo građane da odlažu čistu ambalažu i papir jer se odvojeno prikupljene količine plastike i papira ne odlažu na deponije nego ih je potrebno dodatno razvrstati prije predavanja poduzećima ovlaštenim za reciklažu plastike i papira. Razvrstavanje će obavljati naši djelatnici ručno te prljava plastika i papir kao i drugi nedozvoljeni materijali poput stakla ili keramike mogu ugroziti zdravlje djelatnika i dovesti do ozljeda.

 
banner kraj

Pročitajte još