Nogomet – 3. HNL Istok, 4. kolo

Nogometaši Naška doživjeli su drugi minimalni poraz, ovoga puta u gostima kod osječke Olimpije. Jedini pogodak postignut je u sudačkoj nadoknadi (dvije minute),

Nogomet – Olimpija – Našk 1:0 (1:0)

Osijek – Igralište NK Olimpija. Gledatelja 50. 

 

Glavni sudac Adam Šovakov (Gajić). 
Pomoćni suci Robert Batorek, Darko Kuna (Osijek). 
Četvrti sudac Dalibor Conjar (Osijek). 
Delegat Smiljko Vrančić (Ivankovo). 
Strijelci: 1:0 – Antun Bubalo (45). 
Opomenuti igračl Miličić, Šimić, Duvnjak (Olimpija), Pohižek, Mikola (Našk). 
Crveni karton Danijel Šundalić Našk).

 

Olimpija: Žitnjak, Bubalo, Budiša, Grandić, Miličić, Tabak, Šimić, Duvnjak (od 61. Bilandžija), Matijević (od 67. Milas), Đikić, Vuka (od 83. Oreški).
Trener Zvonko Knez.

Našk: Petrović, Ivković, Barišić, I. Kapraljević ml., Šundalić, Horvatek, Kubaček (od 46. Mikola), Šulava (od 87. Galinec), Pohižek, Gašparić (od 63. Bibić). Hečimović.
Trener Stjepan Mađarić.

{gallery}Slike_tekstovi/2012/9mjesec/13/v3{/gallery}

Nogometaši Naška doživjeli su drugi minimalni poraz, ovoga puta u gostima kod osječke Olimpije. Jedini pogodak postignut je u sudačkoj nadoknadi (dvije minute), nakon udarca iz kuta lopta se odbila do Bubala koji je kroz „šumu“ nogu šutirao u mrežu Petrovića. Olimpija je istina u prvom dijelu više bila u posjedu lopte s ne baš izglednim prigodama za pogodak.

U nastavku susreta uvođenje Mikole umjesto Kubačeka donijelo je brži i kvalitetniju igru Naška, ulaskom mladog Bibića to se i pojačalo. No to je donijelo i veću mogućnost Olimpiji da iz protunapada dođe do novog pogotka. Na sreću vrlo dobri vratar Petrović je bio siguran i to nije dozvolio. Sedam minuta prije kraja pocrvenio je kapetan Danijel Šundalić i Našk je, u jeku napada za poravnanje, morao nastaviti s deset igrača.

nog13_9_2a

Ne umanjujući zasluženu pobjedu Olimpije mogli bi ustvrditi kako i ovoga puta (kao i u prethodnoj utakmici s Oriolikom) glavni sudac nije imao isti kriterij. Jer Budiša je igru trebao napustiti (zbog udaranja) mnogo prije nego Šundalić koji je upario žute kartone zbog drugog preoštrog starta.

(Tekst&Foto: Srećko Sobodić)

Pročitajte još