Našice – Povodom 60 godina djelovanja održana svečana Skupština DND-a Našice

dnd20_12_1a

Jučer je u prostorijama Gradske vijećnice, a povodom 60 godina postojanja održana svečana Skupština društva “Naša djeca” Našice na kojoj se okupio veliki broj članova društva i ostalih gostiju.

Za izdvojiti je svakako i izdavanje monografije društva, a njezino službeno predstavljanje je  najavljeno za sredinu siječnja 2013. godine.

Među točkama na dnevnom redu je bio i reizbor predsjedništva društva, pa je među ostalim za novu predsjednicu društva ponovo izabrana profesorica Darija Vlajnić.

Nešto više o proteklom razdoblju te o predstavljenoj monografiji društva “Naša djeca” Našice rekla je i sama stara – nova predsjednica Darija Vlajnić.

dnd20_12_2a– Mogu reći da sam jako zadovoljna ovom današnjom skupštinom kako je prošla i koliko se članova, ali i prijatelja, medija, sponzora i ostalih sugrađana odazvalo. Posebno mi je drago što su se odazvale starije članice  društva koje ja nažalost niti ne poznam, ali svakako mislim da im je bilo drago doći i sudjelovati u ovoj svečanoj skupštini povodom 60 godina rada i djelovanja društva. O samom društvu u tom razdoblju možemo mnogo toga reći a svakako to da je bilo jako puno aktivnosti, događanja, predstava, humanitarnih akcija.  U monografiji koja je vrlo opsežna, nemoguće je nabrojati sve što je i gdje društvo sudjelovalo jer ako pogledamo samo ovu godinu vidimo da se tu radi o vrlo mnogo događaja. U retrospektivi za ovu godinu sam pokušala obuhvatiti sve radionice i voditeljice kao i naše sponzore te sve to tako skupa spojiti u jednu zajedničku cjelinu. Strašno je događanja tijekom samo jedne tekuće godine, a da ne govorimo unazad 60.

Pisanje monografije je vrlo zahtjevno i teško zbog velikog broja događanja u kojima je društvo “Naša Djeca” sudjelovalo.

– Imali smo veliki problem zato što nam je dosta našeg materijala uništeno. Bilo je nekoliko poplava, desio se Domovinski rat, ostali smo bez puno dokumentacije i onda je došlo razdoblje da se moramo snalaziti. Zbog toga smo na početku ove godine okupili starije članove društva da nam pomognu sa svojim sjećanjima i fotografijama koje su kod njih ostale sačuvane.

{gallery}Slike_tekstovi/2012/12mjesec/20a/v1{/gallery}

O budućim planovima društva za slijedeću godinu je teško govoriti jer ih je u samo mjesec dana puno.

– Danas na skupštini je netko dobro rekao kako je to toliko puno događanja u godini koja je na izmaku te da se iz mjeseca u mjesec nižu aktivnosti društva. Preko humanitarnih akcija, priredbi, zabava preko druženja u samom društvu, dječjeg foruma i ostalog. Evo već sada u subotu ćemo sudjelovati na Božićnom sajmu u gradu gdje ćemo ponovo prezentirati predstavu povodom svetog Nikole. Mi imamo puno želja i puno volje, ali naravno uvijek je glavno pitanje koliko ćemo imati za to novaca što isključivo ovisi o gradu i županiji i koliko će nas podržati oni u svemu tome. Do sada moram izraziti zadovoljstvo sa tim jer nismo nikada imali problema i uvijek smo se uspjeli snaći. Moram svakako izjaviti kako mi je osobita čast biti predsjednica ovog društva i kako sam od slučajnog prolaznika postala vrlo aktivan član. Učiteljica Jadranka Jantošik koja je predavala mom sinu je tada bila predsjednica društva i njoj mogu zahvaliti što sam sada tu gdje jesam jer me je potakla da se upišem i da postanem aktivna članica. Za mene je sve ovo bio nešto novo i nepoznato jer nisam iz Našica te nisam poznavala ljude za razliku od ostalih članica koje su na neki način cijeli život u društvu ili su im roditelji sudjelovali ili su sami kao djeca sudjelovali u raznim aktivnostima u društvu.

dnd20_12_3a

Za kraj mogu najaviti kako će promocija monografije biti sredinom siječnja 2013. godine u Zavičajnom muzeju Našice gdje ćemo napokon vidjeti pravu sliku ove monografije. Za nakladu je predviđeno 300 komada knjiga, a njihovo tiskanje je iznosilo oko 26 tisuća kuna. – rekla je predsjednica društva Darija Vlajnić, prof.

Za kraj možemo reći kako je društvo “Naša djeca” Našice odlučilo osnovati Dječje Gradsko Vijeće gdje će djeca moći sudjelovati aktivno svojim prijedlozima svojim idejama svojim kritikama u radu gradskoga vijeća grada Našica.

{module Adsense – Slika – kocka} {module Adsense – Slika – kocka}

Pročitajte još