Ovaj put „rekorder” dolazi iz Markovca Našičkog

Ovaj put „rekorder” dolazi iz Markovca Našičkog

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske i tijekom vikenda, 11. i 12. siječnja, na području čitave policijske uprave službenici su proveli pojačane mjere nadzora cestovnog prometa. Mjere su bile usmjerene na utvrđivanje prekršaja uzročnika prometnih nesreća tzv. „4 ubojice u prometu“ (brzina, alkohol, sigurnosni pojas i nepropisno korištenje mobitela) te drugih najtežih prometnih prekršaja kojima se ugrožava sigurnost svih sudionika cestovnog prometa.

Policijski službenici evidentirali su ukupno 354 prekršaja, od čega su se 142 odnosila na prekršaje upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 42 prekršaja upravljanja vozilom uz nedozvoljenu koncentraciju alkohola u krvi (40 vozača osobnih automobila i dva vozača bicikla), 36 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa, 27 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 7 prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, 5 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te 95 ostalih prekršaja. Alkotestirali su ukupno 491 vozača. Najveća utvrđena koncentracija alkohola u krvi vozača iznosila je 2,4 grama po kilogramu, dok je najviša utvrđena nepropisna brzina bila 163 kilometara na sat.

Dvije su osobe zadržane u posebnim prostorijama do prestanka djelovanja opojnih sredstava, a dvije su osobe uhićene. Tijekom provođenja akcije evidentirano je ukupno 4 recidivista u prekršaju (dvije osobe zbog ponovljenog prekršaja upravljanja vozilima uz nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi vozača i dvije osobe zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje).

Najveću prisutnost alkohola u krvi vozača evidentirali su 11. siječnja u 16,30 sati, kada su u Breziku Našičkom zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 40-godišnji hrvatski državljanin iz Markovca Našičkog. Vozač je upravljao vozilom uz nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi od 2,40 grama po kilogramu. Sukladno odredbama Prekršajnog zakona, isključen je iz prometa.

U petak, 10. siječnja u 22,05 sati policijski su službenici u Bilju zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 30-godišnji hrvatski državljanin iz Jagodnjaka. Vozač je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje. Uhićen je, sukladno odredbama Prekršajnog zatvora.

U subotu, 11. siječnja u 23,20 sati u Samatovcima se dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom. Sudioniku prometne nesreće, 42-godišnjem hrvatskom državljaninu iz Tenje, koji je upravljao osobnim automobilom, policijski službenici evidentirali su prisutnost alkohola u krvi od 1,61 grama po kilogramu. Drugom sudioniku prometne nesreće, 54-godišnjem hrvatskom državljaninu iz Josipovca, koji je upravljao osobnim automobilom, utvrdili su također nedozvoljenu koncentraciju alkohola u krvi od 1,89 grama po kilogramu. Sukladno odredbama Prekršajnog zakona, isključeni su iz prometa.

U nedjelju, 12. siječnja u 4,15 sati u Valpovu se dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom. Sudioniku prometne nesreće, 29-godišnjem hrvatskom državljaninu, policijski službenici evidentirali su nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi od 2,14 grama po kilogramu. Sukladno odredbama Prekršajnog zakona isključen je iz prometa.

U petak, 10. siječnja u 7,50 sati policijski službenici u Ulici kralja Petra Svačića u Osijeku zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 39-godišnji hrvatski državljanin iz Vukovara. Vozač je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje. Policijski službenici utvrdili su i da je vozač na vozilo stavio nepripadajuće registracijske pločice, čime je počinio kazneno djelo „Krivotvorenje isprave“. Vozač je uhićen. Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo kaznenu prijavu.

U petak, 11. siječnja, od 12 do 18 sati na području čitave PU osječko – baranjske policijski službenici proveli su pojačane mjere. Mjere su bile usmjerene na utvrđivanje prekršaja oduzimanja prednosti prolaska pješacima i prekršaje pješaka.

Policijski službenici evidentirali su ukupno 60 prekršaja, od čega se 11 odnosilo na prekršaje oduzimanja prednosti prolaska pješacima i 18 na prekršaje pješaka, 15 prekršaja upravljanja nepropisnom brzinom, 6 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa, 4 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 4 prekršaja ne korištenja svjetala te dva ostala prekršaja. Tijekom provođenja mjera policijski službenici naplatili su 14 mandatnih kazni, izrekli 37 mjera upozorenja te izdali 9 obaveznih prekršajnih naloga.

 

Zaštitite kuću od provalnika

Nepoznati je počinitelj, između 10. prosinca i 11. siječnja, provalio u obiteljsku kuću u Ulici Josipa Krašteka u Erdutu. Počinitelj je ukrao novac, pribor za jelo i piće i štednjak. Materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Ukrao alat

Između 21. prosinca i 11. siječnja nepoznati je počinitelj provalio u prostorije obiteljske kuće u Ulici Šandora Petefija u Kotlini. Ukrao je trimere, motorne pile, električne bušilice i električne brusilice. Vlasniku je nastala materijalna šteta od nekoliko desetaka tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Ne ostavljajte vrijedne predmete u vozilu

U noći s 11. na 12. siječnja nepoznati je počinitelj provalio u osobni automobil parkiran Zvečevskoj ulici u Osijeku. Ukrao je torbu s novcem, dokumentima i karticom. Materijalna šteta nastala 39-godišnjem vlasniku iznosi nekoliko tisuća kuna. Nepoznati je počinitelj, također u noći s 11. na 12. siječnja, provalio u osobni automobil parkiran u Kanižlićevoj ulici u Osijeku. Ukrao je torbicu s novčanikom, dokumentima i novcem. Materijalna šteta nastala 41-godišnjoj vlasnici iznosi nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljima se traga.

 

Policija razotkrila počinitelja

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je troje djece počinilo kazneno djelo teška krađa. Početkom kolovoza 2019. godine djeca su provalila u prostorije škole na području Darde. Udaljili su se ne otuđivši ništa. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske

Tijekom vikenda na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je devet prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći tri su osobe lakše ozlijeđene. Preostalih osam nesreća za posljedicu je imalo materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodile su se tri prometne nesreće, dok su se po dvije nesreće dogodile na područjima Đakova, Belišća i Našica.

Pročitajte još