Đurđenovac – Demantij na izjavu načelnika općine Đurđenovac oko korištenja dvorane

demantij31_10_2012

Demantij prenosimo u cijelosti:

“Osnovna škola J. J. Strossmayera, Đurđenovac u nekoliko je navrata bezuspješno pokušala sklopiti „ugovor“ s RK Đurđenovac kao što ih imaju i sve ostale škole u okolici s unajmljivačima dvorane.

Naime, otkad je dvorana izgrađena, RK Đurđenovac, odnosno općina ni najmanje ne participira troškove dvorane, a s obzirom na to da su energenti (plin, električna energija) itekako poskupili, a do sada ih je uredno plaćala i još uvijek ih plaća Osječko-baranjska županija kao osnivač škole, RK-u Đurđenovac poslan je prijedlog, napominjem prijedlog ugovora kako bi RK Đurđenovac participirao barem neke troškove dvorane.  Istovremeno, taj dan, od strane RK Đurđenovac plasirana je lažna informacija da će sami roditelji morati plaćati treninge djeci što je krajnje nisko jer se plasiralo da sam ja, kao ravnateljica škole, to izjavila.

Također, na jučerašnji sastanak oko korištenja dvorane u općinu Đurđenovac nije bio pozvan niti jedan predstavnik županije kao osnivača škole jer su načelnik općine Đurđenovac i predsjedništvo RK Đurđenovac smatrali to nepotrebnim.

Na sastanku su izneseni problemi oko korištenja dvorane, kao i prijedlozi mogućih rješenja prije svega na dobrobit kluba i mjesta po uzoru na druge škole, međutim RK Đurđenovac nije pokazao fleksibilnost za rješenje problema kao ni mogućnost prilagodbe vremena treninga.

Na kraju sastanka, rečeno je da će se RK Đurđenovac očitovati školi o prijedlogu ugovora, a da konačnu odluku o besplatnom korištenju dvorane ne mogu donijeti ja, kao ravnateljica, već jedino županija koja i je osnivač OŠ Josipa Jurja Strossmayera, Đurđenovac.

Nažalost, mogu reći da sam iznenađena ishitrenošću reakcije i nekooperativnošću RK Đurđenovac, s obzirom da im je kao klubu dan prioritet u najmu dvorane nad drugim klubovima, te udrugama koji svakodnevno  pokazuju interes za najam dvorane, ali po komercijalnim cijenama, te s obzirom na to da im je do postignuća dogovora i nadalje omogućeno nesmetano korištenje dvorane za potrebe treninga i utakmica.”

 

S poštovanjem,

Martina Vojtkuf, prof.

ravnateljica OŠ J. J. Strossmayera, Đurđenovac

{module Adsense – Slika – kocka}{module Adsense – Slika – kocka}

Pročitajte još