Održani Dani otvorenih vrata tehničke kulture

Održani Dani otvorenih vrata tehničke kulture

Održani Dani otvorenih vrata tehničke kulture

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEDanas su u Našicama na trgu ispred robne kuće u sklopu proslave Dana Grada Našica održani dani otvorenih vrata tehničke kulture.

Ovu manifestaciju je organizirala Zajednica tehničke kulture Grada Našica u suradnji sa zajednicom tehničke kulture Osječko – baranjske županije, a na njoj su prikazane radionice u kojima su prikazani rad 3D printera, robota, pametnih kuća.

Manifestaciju i razna nova čuda tehnike pogledali su mnogobrojni sugrađani, a među njima i gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić.

Održani Dani otvorenih vrata tehničke kulture

Predsjednik Zajednice tehničke kulture Našice Mirko Košturjak o manifestaciji je između ostalog izjavio.

„S obzirom da 9.6. zbog lošeg vremena nismo mogli prikazati sve što smo predvidjeli. Jedan dio radionica koje nismo mogli tada održati održavamo danas. Cilj nam je bio prikazati 3D printanje, trenutno radimo privjeske, a izradili smo i model dvorca. Imamo i za djecu robotski nogomet, gdje djeca upravljaju s dva robota, modelarsku radionice gdje se izrađuju beđevi. Također imamo i model pametne kuće koja se upravlja daljinski i u kojoj se automatski uključuju peć klima i slično. Prikazana je i upotreba elektroničkih sklopova koje su sami učenici složili i isprogramirali. Uglavnom prikazane su stvari koje smo radili tijekom godine u Centru tehničke kulture Našice.”

 

[aigpl-gallery-slider id=”23558″]

Pročitajte još

Učitavanje...