Danas većinom sunčano i vruće vrijeme, ali ne i posve stabilno

U nedjelju će glavno obilježje vremena biti vrućina – najviša temperatura bit će uglavnom između 34 i 36 °C. Iako će prevladavati sunčano, vremenska situacija bit će takva da se u poslijepodnevnim satima može očekivati pokoji pljusak.

24 °C je iznosila jutarnja temperatura ove nedjelje u Našicama, a dnevna će biti koji stupanj viša od jučerašnje – oko 36 °C. Pretežno sunčano i vruće. U drugom dijelu dana će u unutrašnjosti biti mjestimice više oblaka, a lokalno su mogući pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, u gorju s jakim udarima. Najniža temperatura zraka između 15 i 20, a najviša dnevna uglavnom između 30 i 35 °C.

Razmjerno povoljne biometeorološke prilike zadržat će se u kontinentalnom dijelu zemlje. Visoke temperature sredinom dana na području cijele zemlje mogu uzrokovati tegobe kroničnim bolesnicima, osobito osobama s bolestima krvožilnog sustava, pa se njima, ali i manje osjetljivim ljudima, preporučuje smanjena tjelesna aktivnost u najtoplijem dijelu dana, lagana prehrana i uzimanje dovoljno tekućine te zaštita od štetnog UV zračenja.

Pročitajte još