Krađa mobitela


Kako doznajemo iz PU osječko – Baranjske u nedjelju, 9. kolovoza, u vremenu od 1 do 6 sati, u Đakovu, u disko klubu, nepoznati počinitelj ukrao je mobitel 25-godišnjoj hrvatskoj državljanki iz Đakova. Vlasnici je nastala materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

Prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske Belom Manastiru evidentirane su dvije prometne nesreće koje su za posljedicu imale materijalnu štetu.

 

Događaji iz prometa

Jučer, 11. kolovoza, u 15,40 sati, u Bilju, u nadzoru prometa zaustavljen je vozač osobnog automobila 53-godišnji hrvatski državljanin iz Đakova. Vozaču je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,66 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U 16,25 sati, u Koški, u nadzoru prometa zaustavljen je vozač osobnog automobila 31-godišnji hrvatski državljanin iz Branimirovca koji je upravljao automobilom prije stjecanja prava na upravljanje. Vozač je unazad tri godine 5 puta pravomoćno presuđen za upravljanje prije stjecanja prava te je uhićen. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci kada stekne pravo na upravljanje, te 6 negativnih prekršajnih bodova.

 

Južnom obilaznicom jurio 194 km/h

U ponedjeljak, 10. kolovoza, u 15,54 sati, na državnoj cesti broj 2 (južna obilaznica), zaustavljen je vozač osobnog automobila 29-godišnji državljanin Mađarske, u prekršaju prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila. Prethodno je sa presretačem utvrđena brzina od 194 km/h na dionici ceste van naselja gdje je brzina ograničena na 110 km/h. Za počinjeni prekršaj izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 5 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 1 mjesec i 3 negativna prekršajna boda.

Stric pivo

Pročitajte još