Nastavak brojnih investicija u Općini Podgorač

Danas je u prostorijama Društvenog doma u Bijeloj Lozi održana 21. Sjednica općinskog vijeća Općine Podgorač. Na dnevnom redu iznesen je Prijedlog Polugodišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Općine Podgorač za razdoblje od 01. siječnja do 30. lipnja 2020. godine. Prijedlog Odluke o kriterijima za raspored sredstava političkim strankama i članovima Općinskog vijeća Općine Podgorač izabranih s liste grupe birača iz Proračuna Općine Podgorač u 2020. godini, Prijedlog Odluke o prigovorima na prijedlog Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu RH na području Općine Podgorač, Prijedlog Plana djelovanja Općine Podgorač u području prirodnih nepogoda za 2021. godinu, Izvješće o radu Općinskog načelnika Općine Podgorač za razdoblje od 01. siječnja do 30. lipnja 2020. godine, Izvješće o stanju provedbe Provedbenog plana unaprijeđenja zaštite od požara za područje Općine Podgorač za 2020. godinu, Izvješće o stanju zaštite od požara te Prijedlog Zaključka o broju korisnika i visini stipendije Općine Podgorač za studijsku 2020. i 2021. godinu. Općina Podgorač je osigurala 5 stipendija za niže godine i 5 stipendija za više godine u visini od 600 kuna.


Načelnik Općine Podgorač, Goran Đanić, osvrnuo se na izvješće polugodišnjeg proračuna. “Što se tiče izvješća polugodišnjeg proračuna, zbog koronavirusa je bilo nekih odstupanja, no, do kraja godine planiramo odraditi zacrtane investicije. To su izgradnja dvije fontane, izgradnja vatrogasnih garaža i parkirališta u naselju Kršinci te izgradnja ceste u naselju Poganovci. U Podgoraču nas čeka završetak Doma, investicija vrijedna 5,5 milijuna kuna.” – rekao je Đanić dodajući kako je ovaj period bio turbulentan zbog koronavirusa te kako je bilo dosta događanja vezanih uz epidemiju. Naglasio je kako su maksimalno sve odradili i suglasili se s Nacionalnim i Gradskim stožerom.

 


Načelnik Đanić osvrnuo se i na planove u sljedećoj godini. “Imamo spremnih 50 milijuna kuna za projekte u sljedećoj proračunskoj godini i krećemo dalje s asfaltiranjem cesta u naseljima Općine Podgorač. Nastavit ćemo s izgradnjom kanalizacije u Stipanovcima te nominiranjem staza u Europskim fondovima ovisno o natječajima. Sljedeća godina je i godina nabave vatrogasne opreme u DVD-u Stipanovci i DVD-u Kršinci.” – izjavio je Đanić.

Pročitajte još